Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-09-2002 Mediaberichten 18 september 17.30 uur (laatste berichten)

BLERICK Verkeersongeluk

BLERICK Bij een verkeersongeluk op de kruising van de Napoleonsweg (N273) en de Hoverhofweg is vanochtend om half elf een 78-jarige man uit Blerick ernstig gewond geraakt. De man stak de Napoleonsbaan over en werd aangereden door een 51-jarige man uit Ede die in de richting van Blerick reed. Het kruispunt is beveiligd met verkeerslichten. De politie vermoedt dat de 51-jarige man uit Ede door het rode licht reed. De man uit Blerick is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.
HORST - Verkrachting na aanrijding

HORST Een 18-jarige vrouw is gisterenmiddag verkracht door een onbekende man, waarmee ze eerder die middag met haar auto in botsing was gekomen. De vrouw werd gistermiddag rond 15.00 uur van achteren aangereden door een onbekende automobilist. Dat gebeurde op de Nachtegaallaan in een scherpe bocht naar links ter hoogte van de Heerenboschweg. Haar auto raakte bij deze aanrijding zodanig beschadigd, dat zij daarmee niet verder kon rijden. De onbekende automobilist bood de vrouw aan haar naar huis te brengen. De vrouw stemde toe, maar de man nam haar in plaats daarvan mee naar een zandpad enkele kilometers verderop en heeft haar daar verkracht. De politie is op zoek naar getuigen van de botsing tussen de witte auto van de vrouw en de rode auto van de verdachte of naar enige andere informatie die kan leiden tot aanhouding van de verdachte. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ROERMOND Aanhouding na huiselijk geweld

ROERMOND De politie heeft vanmiddag een 53-jarige man in het district Roermond aangehouden die ervan wordt verdacht zijn 32-jarige echtgenote zodanig te hebben geslagen dat zij daarbij een gebroken jukbeen opliep en een hersenschudding. Het incident vond plaats op maandagavond na een echtelijke ruzie. De vrouw moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld worden. De man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling van zijn echtgenote. Hij is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vanwege privacy-redenen, wil de politie de precieze woonplaats van de betrokkenen niet bekend maken.

REGIO Insluiping bij oudere mensen

REGIO Inmiddels zijn er bij de politie meerdere aangiftes binnengekomen van beroving door een onbekende vrouw die onder valse voorwendselen bij oudere mensen binnenkomt. Naast incidenten in Baexem, Baarlo en Velden (zie mediabericht 17 september) heeft de vrouw maandagmiddag ook geld gestolen van een 77-jarige vrouw uit Bergen en een 74-jarige vrouw uit Venlo. Verder heeft de vrouw op dezelfde wijze dinsdagmiddag geld gestolen van een 77-jarige vrouw uit Koningsbosch. De politie vermoedt dat het steeds om dezelfde vrouwelijke dader gaat, die zich meestal voordoet als medewerkster van het Groene Kruis en daardoor kans ziet binnen te komen. De politie waarschuwt nogmaals dat medewerkers van zorginstellingen niet zomaar bij mensen aan de deur komen en zich altijd kunnen legitimeren.

VENLO - Tien tips na uitzending De Gouden Tip op L1 TV

VENLO De politie Limburg-Noord heeft na de uitzending van het regionale opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1-televisie, tien tips van kijkers gekregen. De tips zijn verdeeld over drie zaken. In vier andere behandelde zaken kwamen geen tips binnen.

Heel concrete tips kreeg de politie over de winkeldiefstal met geweld bij Gamma in Roermond. Meerdere kijkers menen de man te herkennen en in twee gevallen werd eenzelfde naam genoemd. De politie zoekt nu uit of de genoemde namen passen bij de bewakingsbeelden. In de beroving op het Wilhelminaplein in Roermond (uitzending 3 september) kwam alsnog concrete informatie over personen binnen. Ook hier is de recherche doende met het controleren van namen en fotos. In de Venlose pinzaak, waarbij beelden van een oudere man werden getoond, kwamen enkele tips binnen die mogelijk een bruikbaar aanknopingspunt vormen voor een vervolgonderzoek. Hier lijkt het spoor tot over de provinciegrenzen te reiken. In de overige vier zaken: het dodelijk verkeersongeval in Roermond, een greep uit een kassa in Velden, een beroving op het fietspad van de Streekweg in Tegelen en de diefstal van een pinpas in Maasbree, kwamen geen bruikbare tips binnen.

HERTEN Diefstal boot

HERTEN Vanaf een bedrijventerrein aan de Solvayweg is in de nacht van maandag op dinsdag een trailer met een boot gestolen. Het betreft een groene boot van het merk Conquest, type 1800. De waarde van de boot bedraagt ongeveer 10.000,-. De trailer is zilverkleurig en heeft een waarde van enkele honderden euros.

WELL Rijbewijs ingevorderd

WELL Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg (N271) heeft de politie dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit Bergen. De man reed met 145 km/uur over de Rijksweg waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Na een korte achtervolging heeft de politie de man in de kraag gegrepen op de Oude Baan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder is bij dezelfde snelheidscontrole een automobilist bekeurd omdat hij met een snelheid van 120 km/uur over de Rijksweg reed waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 307 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Weert en Ospel 307 bekeuringen uitgeschreven.

WEERT - Op de Graafschap Hornelaan zijn dinsdag 224 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1030 gecontroleerde voertuigen bedroeg 91 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

OSPEL - Op de Meijelsedijk zijn dinsdag 83 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 750 gecontroleerde voertuigen bedroeg 128 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

LIMBURG-NOORD 190 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Venray, Heide, Leunen en Reuver 190 bekeuringen uitgeschreven.

VENRAY - Op de Noordsingel zijn dinsdagmorgen veertien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 135 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00. Op de Stationsweg zijn dinsdag 68 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 432 gecontroleerde voertuigen bedroeg 80 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

HEIDE - Op de Deurneseweg zijn dinsdagmiddag 29 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 782 gecontroleerde voertuigen bedroeg 109 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

LEUNEN - Op de Albionstraat zijn dinsdagmiddag tien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 219 gecontroleerde voertuigen bedroeg 62 km/uur waar maximaal 30 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

REUVER - Op de Industriestraat zijn dinsdagmiddag 23 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 59 gecontroleerde voertuigen bedroeg 53 km/uur waar maximaal 30 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00. Op de Mariastraat zijn dinsdagmiddag achttien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 255 gecontroleerde voertuigen bedroeg 71 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00. Op de Rijksweg zijn dinsdagmiddag achttien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 783 gecontroleerde voertuigen bedroeg 68 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00. Op het Karel Doormanplein zijn woensdagmorgen tien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (8) en te hard rijden (2).