Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Jelle Egas


---

15:31 17-SEP-02
loc.: ZAANDAM, ALBERT HEIJNWEG
Aanrijding onder invloed
Een 39-jarige man uit Zaandam raakte in de bocht de macht over het stuur kwijt en reed tegen de betonblokken. De man bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 680 ugl. Behalve een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur, moest de man zijn rijbewijs inleveren.


**

17:13 17-SEP-02
loc.: OOSTZAAN, KERKSTRAAT
Diefstal motorfiets
Tussen 07.00 uur en 16.40 uur werd vanaf een parkeerplaats voor de woning een motorfiets weggenomen. Het betreft een zwarte Honda CB350 met het kenteken MB-27-YD.


**


01:05 18-SEP-02
loc.: PURMEREND, KOESTRAAT
Aanhouding twee mannen
Bij controle van een voertuig werd de bestuurder (46-jarige man uit Amsterdam), verdacht van het rijden onder invloed, aangehouden. In de dienstauto maakte hij aanstalten om te urineren. Hem vervolgens uit de auto gehaald om te boeien. Een medepassagier, een 41-jarige man uit Oosthuizen, ging zich ermee bemoeien, maar na een waarschuwing trad hij terug. Toen echter de aangehouden verdachte begon te gillen, voelde hij zich weer geroepen om te gaan helpen en werd weer lastig. Hem diverse malen gevorderd te vertrekken, maar hij bleef lastig. Hem vervolgens aangehouden terzake belemmering. De bestuurder blies aan het bureau 850 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs bleek reeds ongeldig te zijn verklaard in verband met het vaker rijden onder invloed.


**


02:22 18-SEP-02
loc.: ZAANDAM, BURG IN 'T VELDPARK
Aanhouding terzake diefstal bromfiets
Naar aanleiding van de melding dat twee jongens met een bromfiets liepen te slepen een onderzoek ingesteld. Op de Rosmolenstraat werden twee jongens (zonder bromfiets) aangetroffen die aan het signalement voldeden. Een van hen deelde (daarnaar gevraagd) mede dat zij vanuit de Belgische straat een bromfiets hadden weggenomen. Op hun aanwijzing is de bromfiets teruggevonden in het Burgemeester In 't Veldpark. Beide verdachten (16 jaar uit Zaandam) aangehouden en ingesloten.


**

02:48 18-SEP-02
loc.: PURMEREND, LAMOENSTRAAT
Autobrand
Melding van een autobrand.

Er stond een Opel Corsa in brand die als gestolen te boek stond. De brandweer heeft de auto afgeblust. Een naast het voertuig geparkeerde personenauto heeft door de brand ook schade opgelopen. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De brand is namelijk achter in het voertuig ontstaan. Er is geen sprake van kortsluiting.


**


03:17 18-SEP-02
loc.: WORMERVEER, PLEIN 13
Diefstal rookwaar
Van een supermarkt aan het Plein 13 werd vermoedelijk met een trottoirtegel een ruit van de personeelsingang vernield. Binnen werd een aantal ladenkasten opengebroken en een onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten en shag weggenomen.


**

03:23 18-SEP-02
loc.: WORMERVEER, SAMSONWEG
Aantreffen hennepkwekerij
Onderzoek ingesteld naar aanleiding van een melding dat men mensen op het dak zag. In het dak bleek een gat te zijn geknipt. Rapp's zijn naar binnen gegaan en troffen een professionele kwekerij aan met 466 afgeknipte hennepplanten. Buiten werden 13 plastic zakken met de afgeknipte toppen aangetroffen. Deze veiliggesteld en overgebracht naar het bureau. Deze zullen vandaag worden vernietigd. Vermoedelijk hebben derden gepoogd de oogst van de kwekerij te "rippen" van de "rechtmatige eigenaars". In de loop van de dag werd de kwekerij ontmanteld en werden o.a. 56 lampen en 4 ventilatoren in beslaggenomen. Ook deze zaak is in onderzoek bij het wijkteam Wormerveer-Wormerland.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-180902

19:15-21:30-22:50 17-SEPT-02
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247
PURMEREND, WESTERWEG/VERZETSLAAN
Teveel gedronken
Een 33-jarige automobilist uit Purmerend liep dinsdagavond tegen de lamp toen hij tijdens een alcoholcontrole een A blies. De man had teveel gedronken (335 ug) en kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal. Eerder op de avond werden bestuurders op de Westerweg en op de N247, in Oosthuizen, gecontroleerd. Tussen kwart over zeven en elf uur 's avonds namen medewerkers van het Verkeershandhavingsteam bij ongeveer honderd bestuurders een blaastest af.


**

00:00 18-SEPT-02
PURMEREND, WAGENWEG
Rijbewijs kwijt
Om middernacht werd op de Wagenweg in Purmerend een 46-jarige bestuurder aangehouden omdat hij veel te veel alcohol op had om nog achter het stuur te mogen zitten. De ademanalyse wees uit dat de man een alcoholgehalte had van maar liefst 680 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De man was eerder dit jaar ook al aangehouden voor het rijden onder invloed.


**

03:38 17-SEPT-02
PURMEREND, GORSLAAN
Onder invloed
Rond half vier 's morgens werd een bestuurder, een 30-jarige Purmerender, aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een alcoholgehalte van 365 ugl. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.


**

07:50-11:15 17-SEPT-02
WORMERVEER, PROV WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246) 146 km per uur op de N246
Dinsdagochtend werd een snelheidscontrole gehouden op de N246 in Wormerveer. Een bestuurder raasde met een snelheid van 146 km per uur voorbij. Van alle bestuurders reed ruim drie procent harder dan de toegestane 100 km per uur.


**

07:30-11:19/15:45-17:45 17-SEPT-02
ZAANDAM, PROV WEG ZAANDAM-CASTRICUM
107 km per uur op de Provincialeweg Zaandam-Castricum Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werden dinsdag twee snelheidscontroles gehouden met een radarauto. In de ochtend was het percentage snelheidsovertredingen het laagst met 2.5%. s' Middags reed acht procent van alle bestuurders harder dan de toegestane 70 km per uur. De hoogste snelheid werd 's middags gemeten en bedroeg 107 km per uur.


**

16:00-17:30
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
Snelheidscontrole Middenweg
In de Noordbeemster werd dinsdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Zo'n twee procent van alle weggebruikers hield zich niet aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur. Op de Middenweg mag maximaal 80 km per uur worden gereden.


**

06:38 18-SEP-02
loc.: PURMEREND, PALTROKMOLEN

Auto weg na inbraak
Tussen 23.00 uur en 06.10 uur werd er ingebroken in een woning. Men kwam binnen na het boren van gaatjes in een keukenraam aan de voorzijde van de woning. Weggenomen werden bankpassen, twee mobiele telefoons en een fototoestel. Ook werden de sleutels weggenomen van een personenauto die op het pad stond geparkeerd. Deze auto, een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 20-DX-HG, werd eveneens weggenomen.


**

07:18 18-SEP-02
loc.: PURMEREND, LEEGHWATERPARK
Hooibroei
Rapp's zagen een hooibaal iets meer smeulen dat te doen gebruikelijk is. De brandweer stelde vast dat er broei in de baal zat en heeft deze afgeblust.


**

07:51 18-SEP-02
loc.: PURMEREND, PALTROKMOLEN
Inbraak woning
Net als bij de eerder genoemde inbraak kwam men binnen na het boren van gaatjes. De woning werd beneden doorzocht. Weggenomen werden geld en twee mobiele telefoons.


**

08:49 18-SEP-02
loc.: KROMMENIE, NEPTUNUSLAAN
Inbraak in woning en diefstal van auto
Nadat men zich via het verbreken van een bovenlicht aan de achterzijde van de woning de toegang had verschaft, werd de woning doorzocht. Weggenomen werden bankpassen en de sleutels van een op de oprit geparkeerde auto. Deze werd vervolgens ook weggenomen. Het betreft een paarse Mercedes Benz S500 met het kenteken 21-GL-XN.


**

18:19 17-SEP-02
loc.: WORMER, WOLLEGRASSTRAAT
Aanhoudingen na politie-inval
Het wijkteam Wormerveer-Wormerland heeft in samenwerking met de unitrecherche Zaanstreek-noord een inval gedaan in een woning aan de Wollegrasstraat. Dit vond plaats na aanhoudende klachten van overlast (dealen van drugs) van omwonenden. De in de woning aanwezige personen werden aangehouden. Het betreft de hoofdbewoner (34 jaar) en twee bezoekers (een 43-jarige man uit Zaandam en een 47-jarige man uit Krommenie). In de woning werd o.a. het volgende aangetroffen en in beslaggenomen: diverse soorten verdovende middelen, zoals heroïne, cocaïne, hasj, weed en pillen, wikkels en een weegschaal. De bewoner is in verzekering gesteld en de twee andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politieactie werd gadegeslagen door tientallen buurtbewoners die zichtbaar blij waren met de actie. De zaak is verder in onderzoek.


**