Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA-wetsvoorstel voor BTW-verlaging horeca (18/09/02)

Na jarenlange VLD-verkiezingsbeloftes, belooft minister Daems nu weeral dat "werk zal gemaakt worden" van een BTW-verlaging voor de horeca en "op termijn" de volledige fiscale aftrekbaarheid van de restaurantkosten. Na meer dan drie jaar VLD-regeringsdeelname krijgt de horeca opnieuw de klassieke beloftes voorgeschoteld. De N-VA is de mooie beloftes meer dan beu en vraagt de VLD eindelijk eens de daad bij het woord te voegen.

Op de Staten-Generaal voor de horeca werd vandaag nog eens herhaald worden wat al lang gekend is. De N-VA ziet dan ook het nut niet in van de diverse paars-groene babbelfora (sociale zekerheid, zelfstandigen, horeca...) vermits ze enkel dienen om de gemoederen te bedaren en de bedrieglijke indruk te wekken dat de problemen worden aangepakt.

Ook vandaag weer pakt minister Daems uit met grote beloftes om de horeca in slaap te wiegen. Opnieuw wordt de beroepsgroep een wortel voorgehouden om toch maar VLD te stemmen. Het spreekt immers voor zich dat de VLD voor de zoveelste keer `garant' zal staan voor de realisatie van de horeca-eisen ná de volgende verkiezingen.

Gezien het belang voor de Vlaamse tewerkstelling van een arbeidsintensieve sector als de horeca, eist de N-VA onmiddellijke maatregelen. De partij voegt de daad bij het woord en dient een wetsvoorstel in voor de verlaging van de BTW voor de horeca van 21 naar 6%. In plaats van een babbelforum te organiseren dient de regering in de EU volledige steun te verlenen aan het Franse pleidooi voor een BTW-verlaging voor de horeca.

Met de goedkeuring van het wetsvoorstel van de N-VA-kamerleden Frieda Brepoels en Geert Bourgeois kan de VLD eindelijk haar verkiezingsbeloftes waarmaken.

Auteur:
Frieda Brepoels, N-VA-kamerlid, fractievoorzitter Geert Bourgeois, Kamerlid, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02 /217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: http://www.n-va.be


---