Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-09-2002 3e persbericht 18 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Krantenfiets weggenomen
Op de Edenstraat is woensdag rond 13.45 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets van een krantenbezorger kort voor zijn aanhouding vanaf de Edenstraat. De krantenbezorger kwam terug op de plaats waar hij zijn fiets had neergezet en ontdekte dat er een andere fiets stond in plaats van zijn krantenfiets. Hij stelde het bedrijf waar hij werkt meteen op de hoogte hiervan. Op de Edenstraat zag vervolgens een collega de verdachte op de krantenfiets voorbijkomen. Hierop werd de verdachte aangesproken en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Bromfietser en passagiere gewond
Op de kruising Den Dolech John F. Kennedylaan is woensdag rond 16.35 uur een 42-jarige automobilist uit Vught in botsing gekomen met een 18-jarige bromfietser uit Valkenswaard. De automobilist reed over Den Dolech en kwam op de kruising in botsing met de bromfietser die van rechts over de John F. Kennedylaan aan kwam rijden. De scooter reed over het fietspad tegen het verkeer in, aan de verkeerde kant van de rijbaan. De bromfietser is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het MMC in Eindhoven. Ook zijn 18-jarige Helmondse passagiere werd overgebracht naar het ziekenhuis met een verwonding aan haar been.

Eindhoven: Verdachte van tanken zonder betalen aangehouden Na een onderzoek is woensdag rond 19.30 uur een 23-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden op de Leeuwenstraat. De man wordt verdacht van tanken zonder te betalen bij een tankstation langs de A2 in Maarheeze kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Flessentrekkerij
In een horecagelegenheid aan de Kloosterdreef is woensdag rond 17.45 uur een 31-jarige Fransman aangehouden. De verdachte had hier enkele drankjes genuttigd en betaalde deze niet. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hierna is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de Hortensialaan zijn tussen dinsdag 10.30 uur en woensdag 15.30 uur een videorecorder, ruim 100 cds, een lederen jas, een spijkerbroek en twee overhemden gestolen. De dader is binnengekomen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.

Helmond: Bromfietser geeft valse naam op
Tijdens een algemene controle gaf een 18-jarige bromfietser uit Helmond een valse naam op. De verdachte werd aangehouden voor een controle en bleek geen bromfietscertificaat en verzekeringspapieren bij zich te hebben. Toen de agent opperde om even mee te rijden naar zijn huisadres om zijn papieren op te halen bleek dat de jongen een valse naam had opgegeven. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hierna is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: GSM, sieraden en geld weggenomen
Uit een woning aan de Strombolistraat zijn woensdag tussen 14.30 en 15.20 uur sieraden, een GSM met adaptor en ongeveer 200 Euro weggenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader in de woning is gekomen.

Best: Snelheidscontrole
Op de Oirschotseweg zijn woensdag tussen 14.45 en 16.55 uur 1.369 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 170 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Koenraadtweg zijn woensdag tussen 16.00 en 16.30 uur 40 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden zeven bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 93 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Man gewond na val
Op de Dragonder is woensdagmiddag kort na vier uur een 49-jarige Eindhovenaar vanaf de 3e etage van een gebouw naar beneden gevallen. Dit gebeurde tijdens werkzaamheden. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De man is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.