Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Jelle Egas

16:55 18-SEP-02
loc.: ZAANDAM, BERNHARDBRUG
Gewond na val met fiets
Omdat het voorwiel blokkeerde (vermoedelijk door de handrem) kwam een 6-jarig jongetje uit Zaandam ten val. Hij werd met een flinke wond onder de kin overgebracht naar het ZMC De Heel.


**

17:44 18-SEP-02
loc.: ZAANDAM, POELENBURG
Bezorger beroofd
Een 16-jarige jongen uit Zaandam (shoarmabezorger) werd ter hoogte van de kippenbrug aan de kant van de Achtersluispolder door twee jongens beroofd. Zij gingen op de weg staan, zodat hij moest stoppen. Nadat hij door een van hen in een wurggreep werd gehouden, haalde de ander een mobiele telefoon en ¤ 60,- uit een van zijn zakken.


**

22:33 18-SEP-02
loc.: OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Zeven gewonden bij aanrijding
Rapp's troffen na melding drie voertuigen aan die bij een aanrijding waren betrokken. In verband met wegwerkzaamheden was de rechterrijstrook afgesloten. Twee auto's stonden stil en een derde zag dit vermoedelijk te laat en reed er achterop. Er waren in totaal zeven gewonden, allen met hoofdzakelijk rug- en nekletsel. Zij werden door 7 ambulances overgebracht naar diverse ziekenhuizen. Allen konden na behandeling huiswaarts.


**

02:00 19-SEP-02
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG
Ongeval onder invloed
Een 33-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan werd aangehouden, nadat zij met haar auto berokken was bij een eenzijdig ongeval. Zij reed richting de A7/A8 toen zij vermoedelijk door een combinatie van te hoge snelheid en alcoholhoudende drank de macht over het stuur verloor. Zij reed tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg en schoot vervolgens door tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg. De auto raakte hierbij total-loss. Aan het bureau blies zij 650 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.


**

07:47 19-SEP-02
loc.: OOSTHUIZEN, DE WIJZEND
Dode vrouw aangetroffen
In een woning werd het levenloze lichaam aangetroffen van de 55-jarige bewoonster. Het is nog onbekend of er sprake is van een misdrijf. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Op vrijdag 20 september zal sectie worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.


**

07:48 19-SEP-02
loc.: PURMEREND, VERZETSLAAN
Aantreffen mes en luchtbuks in auto
Melding van een verdachte man in een buitenlandse auto. Er stond een BMW met een Noors kenteken. Op de achterbank lag een 28-jarige man uit Oslo te slapen. Op een van de voorstoelen lag een verboden mes. Tevens lag in de geopende kofferbak een luchtbuks. Goederen in beslaggenomen en persoon aangehouden.


**

08:34 19-SEP-02
loc.: WORMERVEER, NOORDEINDE
Vrouw gewond na aanrijding
Een 62-jarige vrouw uit Wormerveer fietste richting de Kerkstraat. Daar reed een 28-jarige man uit Wormerveer in zijn auto richting de Zaan. Bij het kruispunt remde de vrouw voor de linksaf slaande auto. Door het schuin aflopende wegdek reed de vrouw iets te ver naar voren en raakte met haar voorwiel het linkerachterwiel van de auto. Zij kwam ten val en brak vermoedelijk haar pols.


**

09:15 19-SEP-02
loc.: ZAANDAM, RIJKSWEG A7
Auto tegen vangrail
Een 77-jarige man uit Amsterdam werd met borstletsel overgebracht naar het ZMC De Heel, nadat hij met zijn auto tegen de vangrail was gereden. De man reed in de richting van Purmerend en schrok van een langsrijdende auto. Hij stuurde zijn auto de vluchtstrook op en reed bijna tegen de vangrail aan. Hij corrigeerde door zijn voertuig naar links te sturen en kwam vervolgens bijna in de middenberm. Hij corrigeerde weer door naar rechts te sturen en reed vervolgens frontaal tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg.


**

09:24 19-SEP-02
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG
Bestelauto gestolen
Tussen 19.00 uur en 06.30 uur werd vanuit de tuin van een garagebedrijf een bestelauto gestolen. Het betreft een blauwe Mitsubishi L400 met het kenteken VX-XG-47.


**

10:47 19-SEP-02
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG
Motorrijders beboet
Van 07.30 uur tot 08.00 uur gecontroleerd op inhalen bij een doorgetrokken streep ter hoogte van de scherpe bocht bij Ilpendam. Tien motorrijders werden op kenteken bekeurd.


**

Verkeershandhaving
J. van der Molen

Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-190902

18-SEPT-02
VOLENDAM, MONNICKENDAM, BROEK IN WATERLAND, PURMEREND Geen overtredingen bij alcoholcontroles
Tijdens meerdere alcoholcontroles, gehouden in de avond en nacht in meerdere plaatsen in Waterland, bleek geen van de bestuurders de alcoholnorm te hebben overschreden. In de avond, tussen half acht en half elf, werden in Broek in Waterland en in Purmerend in totaal zo'n honderd mensen gecontroleerd. Later op de avond werden in Purmerend nog eens 35 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Na middernacht werden in Volendam en Monnickendam zo'n twintig blaastesten afgenomen.


**

13:15-16:00 18-SEPT-02
LANDSMEER, ZUIDEINDE
Gordelcontrole
Op het Zuideinde in Landsmeer werd woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. In totaal 31 bestuurders kregen een bekeuring. Behalve op de autogordel werd ook op andere zaken gelet. Vier bromfietsers droegen geen helm en kregen ook een boete van ¤40,00. Een bromfietser die geen bromfietscertificaat had en twee automobilisten die met de telefoon in de hand op de controlepost af reden, werden ook aan de kant gezet.


**

09:00-10:00 18-SEPT-02
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Snelheidscontrole
Op de Vincent van Goghweg in Zaandam werden tussen negen uur en tien uur 'morgens zes bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Tijdens de snelheidscontrole met lasergun werd een hoogste snelheid van 69 km per uur gemeten. Op de Vincent van Goghweg mag niet harder dan vijftig km per uur worden gereden. Zes automobilisten die de autogordel niet droegen en een bestuurder die telefoneerde tijdens het rijden, werden eveneens bekeurd.


**

13:08 19-SEP-02
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG
Controle rood licht
Rapp's hebben tussen 11.45 uur en 12.45 uur een roodlicht controle gehouden bij de verkeerslichten Prins Bernhardweg / Prins Bernhardplein. In dat uurtje werden vier personen bekeurd.


**

13:09 19-SEP-02
loc.: EDAM, PROVINCIALE WEG N244

Politievrouw gewond bij aanrijding
Een 38-jarige surveillant van de politie Zaanstreek-Waterland werd met onbekend letsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis, nadat zij van achteren werd aangereden door een 44-jarige bestuurder van een bestelauto uit Volendam. De vrouw had in een parkeerhaven met een collega staan te praten en reed weg. Er werd vanuit tegenovergestelde richting naar haar geseind door een automobilist, die genoemde parkeerhaven inreed. De vrouw stopte en wilde achteruit de parkeerhaven weer inrijden. Vermoedelijk omdat zij de bestelbus zag naderen stopte zij het voertuig. Hierna werd zij aangereden door de bestelauto. In verband met haar letsel (aangezicht, rug en nek), werd zij door de brandweer uit de dienstauto bevrijd.


**