Requiem Voor Een Zwaargewicht exclusief in Compagnietheater

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 28-06-2002 09:01

Deze week is de kaartverkoop gestart van het toneelstuk Requiem Voor Een Zwaargewicht van de New Yorkse Rod Serling. Deze moderne klassieker, een productie van Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met De Theatercompagnie, is van 19 september tot en met 29 december 2002 te zien in het Amsterdamse Compagnietheater. Nog niet eerder was een toneelstuk van Joop van den Ende Theaterproducties voor zo'n lange periode in één theater te zien. Requiem Voor Een Zwaargewicht wordt gespeeld door een tien acteurs tellende cast waaronder hoofdrolspeler Victor Löw, Hugo Metsers, Henk van Ulsen, Jappe Claes, Harry van Rijthoven, Susan Visser en Lieneke Le Roux, in een nieuwe vertaling en bewerking van Marcel Otten. Mark Rietman, bekend van onder meer de televisieserie Oud Geld, de film Familie en diverse memorabele toneelrollen bij onder andere Toneelgroep Amsterdam en het RO Theater, is verantwoordelijk voor de regie.

In het aangrijpende Requiem Voor Een Zwaargewicht speelt Victor Löw (bekend van de films Lek, Karakter en vele toneelstukken) de topbokser Mountain die van zijn arts niet langer de ring in mag. Zijn op geld beluste manager (Jappe Claes) zet hem vervolgens in als 'clown' in het duistere circuit van worstelwedstrijden. Mountain, ooit gespeeld door de legendarische Ko van Dijk, ontmoet op zijn zoektocht naar een baan maatschappelijk werkster Grace (Susan Visser). Voor het eerst in zijn leven komt hij in aanraking met de liefde. Deze liefde voor Grace helpt hem zijn zelfrespect terug te vinden om zo de ultieme overwinning te behalen.

Naast de eerder genoemde acteurs spelen tevens Kenneth Herdigein, Mike Reus en Dennis de Getrouwe in Requiem Voor Een Zwaargewicht. Auteur Rod Serling (zesvoudig Emmy Award winnaar en verantwoordelijk voor scripts van grote successen als Twilight Zone en Planet Of The Apes) schreef dit toneelstuk over de kracht van liefde en over de keiharde wereld van topsporters in 1956. De New York Times schreef indertijd bij de première al dat dit stuk 'zonder enige twijfel een flink aantal prijzen'zou winnen. De Emmy Award in 1957 was de eerste van een reeks prijzen voor dit stuk.

Requiem Voor Een Zwaargewicht is van 19 september t/m 29 december 2002 uitsluitend te zien in het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50 Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via
De Reserveerlijn: 0900 300 5000 (0.45 eurocent pm ) dagelijks van 10u00 tot 22u00 of via www.reserveerlijn.nl. In 2003 volgt een korte tournee door het land van 3 januari tot en met 9 februari. Meer informatie tevens via www.musicals.nl of www.theatercompagnie.nl


---

---
Noot voor de redactie/