Titel: Victor Löw treedt in voetsporen van Ko van Dijk

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 05-08-2002 10:42

Na maanden bokstraining voor hoofdrolspeler Victor Löw, beginnen vandaag onder leiding van regisseur Mark Rietman de repetities voor het toneelstuk Requiem Voor Een Zwaargewicht van de New Yorkse Rod Serling. Acteur Victor Löw treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische Ko van Dijk, die in 1959 dezelfde rol vervulde van de uitgerangeerde topbokser Mountain. Requiem Voor Een Zwaargewicht wordt geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties, in opdracht van de Stichting Stimulering Kunst en Cultuur in samenwerking met De Theatercompagnie Amsterdam.

Het aangrijpende Requiem Voor Een Zwaargewicht vertelt het verhaal van de bokser Mountain die van zijn arts niet langer de ring in mag. Zijn manager zet hem vervolgens in als 'clown' in het duistere circuit van worstelwedstrijden. Op zoek naar een baan komt hij voor het eerst in zijn leven in aanraking met de liefde. Deze liefde helpt hem zijn zelfrespect terug te vinden om zo de ultieme overwinning te behalen.

Deze moderne klassieker wordt gespeeld door een tien acteurs tellende cast waaronder naast Victor Löw, Jappe Claes, Harry van Rijthoven, Hugo Metsers, Lieneke Le Roux, Henk van Ulsen, Susan Visser, Kenneth Herdigein, Mike Reus en Dennis de Getrouwe. De vertaling/bewerking is van Marcel Otten.

De kracht van liefde
Victor Löw is al vanaf april, ruim vijf maanden voor de première op 3 oktober 2002, begonnen met een intensieve bokstraining. Hoewel Requiem Voor Een Zwaargewicht geen boksstuk is, maar eerder een stuk over de kracht van liefde, heeft Victor Löw voor dit stuk wel echt leren boksen. Voor filmfragmenten die onderdeel gaan uitmaken van het decor, heeft hij gebokst met professionele boksers. Ook acteur Ko van Dijk volgde voor zijn rol als Mountain bokslessen. Requiem Voor Een Zwaargewicht werd destijds rechtstreeks uitgezonden op de Nederlandse televisie. 'Een hoogtepunt', schreven de kranten.

Requiem Voor Een Zwaargewicht is van 19 september t/m 29 december 2002 uitsluitend te zien in het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50 Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via
De Reserveerlijn: 0900 300 5000 (0.45 eurocent per minuut) dagelijks van 10u00 tot 22u00 of via www.reserveerlijn.nl. In 2003 volgt een korte tournee door het land van 3 januari tot en met 9 februari. Meer informatie tevens via www.musicals.nl of www.theatercompagnie.nl


---

---
Noot voor de redactie/