Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 17-09-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 16.04 uur

Gefaseerde start permanente controle N281.
Vanaf aanstaande donderdag 19 september zullen op het voormalig klaverblad Bocholtz, welke gereconstrueerd is in het kruispunt N281 en A76, zes roodlichtkasten operationeel worden. Deze cameras controleren het verkeer zowel op het negeren van roodlicht, als op het overtreden van de maximum snelheid. De toegestane snelheid op en nabij deze kruising is 70 km/uur. Vanaf 1 september 2001 startte het verkeershandhavingsteam in de politieregio Limburg Zuid met haar intensieve handhavingactiviteiten op de 5 speerpunten helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid (de zogeheten helmgrasfeiten). Naast de controles met de radarautos en mobiele units, worden ook structureel controles met staande houding uitgevoerd. In het regioplan, waarvoor het convenant op 28 augustus van het vorig jaar werd ondertekend, wordt ook gesproken over projecten. Eén van deze projecten is de N281. Dit traject is als verkeersonveilig aangemerkt naar aanleiding van een uitgebreide ongevalsanalyse. Deze verbindingsweg (autoweg) tussen Nuth en Bocholtz kent een maximum snelheid van 100 km. Naast de snelheid is roodlicht negatie een mede veroorzaker van ongevallen.
Daarom maken niet alleen de toekomstige flitspalen die de snelheid controleren, maar ook roodlicht cameras onderdeel uit van dit project. Zeer binnenkort zal ook een aanvang worden gemaakt met de plaatsing van de vijf flitspalen op de N281.
Om de weggebruiker te informeren op deze permanente controle worden op alle opritten en toegangswegen van de N281, zogeheten mottoborden geplaatst. Dit project is een samenwerkingsverband met Rijkswaterstaat, de Provincie Limburg, gemeente Heerlen en het verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Limburg Zuid.