Gemeente Alkmaar


Nieuwe vuilniswagens

Alkmaar, 17 september 2002

Vanaf donderdag 19 september worden drie nieuwe felrode vuilniswagens ingezet in de wijken waar het huisvuil in rolemmers aan de weg wordt gezet. Een vierde wagen voor de inzameling van grof vuil wordt maandag in dienst genomen. Door de opvallende kleur worden deze wagens ongetwijfeld een herkenbare verschijning in het Alkmaarse straatbeeld.

De vrachtwagens, met een DAF-chassis, een opbouw van het bedrijf Geesink en met beladingstechniek van de fa. Ter Berg, zijn deze week afgeleverd. Het vervangt sterk verouderd materieel, dat nu uit dienst kan worden genomen. In totaal zijn nu drie van de vier vuilniswagens voor de rolemmerwijken vervangen. De laatste oranjekleurige wordt volgend jaar vervangen door een rood exemplaar. In totaal worden tussen nu en 2004 elf nieuwe wagens afgeleverd bij de afdeling Afvalinzameling, Reiniging en Techniek (ART).

De opdracht voor vervanging van een deel van het materieelpark van ART ging vorig jaar na een openbare Europese aanbesteding naar de combinatie Geesink-DAF-Ter Berg. Dit zijn de eerste vrachtauto's die volgens deze opdracht worden geleverd.
De nieuwe vuilniswagens kosten -afhankelijk de specificaties- tussen de 200.000 en 250.000 euro per stuk.