Wessanen NV

Amstelveen, 19 september 2002
(08.30 uur)

Wessanen verkoopt Leerdammer Company

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat zij overeenstemming heeft bereikt met Fromageries Bel S.A., Parijs, Frankrijk, over de verkoop van Leerdammer Company, Schoonrewoerd voor een bedrag van EUR 190 miljoen. De overname zal worden voldaan in contanten en resulteert in een boekwinst van ongeveer EUR 100 miljoen. De overname is onder voorbehoud van toestemming van de relevante antitrust-autoriteiten. Onder aanname van de tijdige ontvangst van deze toestemming wordt de afronding van de transactie verwacht in het vierde kwartaal van 2002.

Met de desinvestering van Leerdammer Company completeert Wessanen de verkoop van haar zuivelactiviteiten als deel van haar wellness-strategie om zich te richten op natuurlijke en gezonde voeding en specialiteiten. De opbrengst zal worden gebruikt voor verdere versterking van de balans hetgeen Wessanen mogelijkheden biedt voor verdere expansie in deze groeimarkt in Europa en Noord-Amerika.

Leerdammer Company richt zich volledig op de productie en verkoop van hoogwaardige kaasproducten voor de Europese markt onder de merknaam Leerdammer. Leerdammer is het grootste merk in harde kaas in Europa. De netto-omzet van Leerdammer Company bedroeg in 2001 EUR 292 miljoen.

Fromageries Bel is een Franse zuivelonderneming met activiteiten in Europa, de Verenigde Staten en Noord-Afrika. De omzet bedroeg in 2001 ruim EUR 1,7 miljard. De belangrijkste merken van Fromageries Bel zijn La Vache qui Rit, Kiri, Port Salut en Mini Babybel. Leerdammer Company zal een belangrijke nieuwe activiteit vormen, waarmee zij haar groei door innovatie en versterking van marktposities kan voortzetten.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv