PERSBERICHT
19/09/2002

Nieuwe Braun AromaPassion


- Nieuwe Braun AromaPassion met liefde voor koffie ontworpen -
Smaakvol koffiezetten

Een lekker kopje koffie zetten blijkt toch een ware kunst. Neem de ontwerpers van Braun. Die ontwikkelden een compleet nieuw apparaat, niet alleen met een speciaal oog voor schoonheid en vorm, maar ook voor betrouwbaarheid, bedieningsgemak en natuurlijk smaak. Hun eerste uitdaging was te komen tot een fraai tijdloos design als sieraad in elke keuken. Wie kennismaakt met de nieuwe AromaPassion, zal dat beamen.

Verder verwerkten de Braun-ontwerpers al hun kennis over de geheimen van de kunst van het koffiezetten in deze nieuwe koffiezetter. Zo zeggen de meeste gebruikers van een koffiezetter het bedieningsgemak heel belangrijk te vinden. Dus beschikt de Braun AromaPassion over allerlei handige snufjes. Zoals de extra makkelijke bediening. Met een schenkkan (voor 10 koppen koffie) met handige antislip handgreep die uitschenken extra makkelijk maakt. Een drukknop om het filter met één hand open te maken. En een filterhouder waarmee je geen koffie kunt knoeien omdat deze altijd rechtop op het aanrecht blijft staan, en dus gewoon niet kán omvallen. Maar ook een grote slimme aan-en-uitschakelaar in het frontpaneel die voorkomt dat je het apparaat per ongeluk aan- of uitzet. En de druppelstop Pause 'n Serve die er bovendien voor zorgt dat je op elk moment kunt uitschenken zonder dat het toestel druppelt op het verwarmingselement.

Sprankelend schoon water

Braun heeft daarnaast veel energie gestoken in nieuwe technieken voor optimale extractie, zettijd en schenktemperatuur, drie factoren die de uiteindelijke smaak van een kopje koffie in belangrijke mate bepalen. Zo is de AromaPassion bijvoorbeeld uitgerust met het speciale zogeheten jet-shower systeem. Dit laat warm water in heel veel kleine straaltjes over de gemalen koffie stromen om een optimale aroma-extractie te bereiken. En omdat uiteindelijk ook de kwaliteit van het gebruikte drinkwater dé basis is van alle smaak, werd het topmodel, de AromaPassion KF550 bovendien standaard uitgerust met een Brita waterfilter dat alle kalk- en chloordeeltjes uit het water wegfiltert. Zo komen smaak en aroma van de koffie eindelijk optimaal tot hun recht. En dat is te proeven!

De Braun AromaPassion is er in 2 modellen: de KF510 (¤ 49,99) met de mogelijkheid om zelf een Brita waterfilter te plaatsen, en de KF550 standaard met waterfilter en automatische afslag (¤ 54,99). Vanaf begin september verkrijgbaar bij de huishoud- en elektrospeciaalzaak.