Gemeente Dalfsen

18-09-2002

Instellingen en gemeente onderstrepen samenwerking met intentieverklaring

Lemelerveld - De bouw van Kulturhus 'De Mozaïek' in Lemelerveld is in volle gang. Intussen zitten ook de toekomstige gebruikers van het multifunctionele centrum niet stil. Donderdag 19 september om 15.30 uur komen zij bijeen in de bibliotheek aan de Ds. C. Keersstraat 91 voor de ondertekening van een intentieverklaring. Vanuit de gemeente is wethouder G. Veldhuis hierbij vertegenwoordigd. Met het ondertekenen van de intentieverklaring geven de instellingen en de gemeente Dalfsen aan dat zij bereid zijn om tot een gezamenlijke opzet te komen van activiteiten in het beheer en de exploitatie van de ruimten van het gebouw. De instellingen die onderdak krijgen in het Kulturhus zijn de Stichting Openbare Bibliotheek Dalfsen, Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld, Stichting Dunamis (kinder-, tiener- en volwassenenwerk), Stichting Bibelebons (peuterspeelzaalwerk), kinderdagverblijf 't Ukkie (kinderopvang en buitenschoolse opvang), toneelvereniging Plankenkoorts en de EHBO-afdeling Lemelerveld. Samen zijn zij vertegenwoordigd in de klankbordgroep 'De Mozaïek'. Naast deze instellingen worden ook het gemeentelijk servicepunt, een post van de politie IJsselland en muziekvereniging Polyhymnia ondergebracht in het Kulturhus.

Samenwerking
In de intentieverklaring geven de instellingen aan zich sterk te zullen maken voor een samenhangend programma-aanbod in het Kulturhus. In onderling overleg wordt er een activiteitenprogramma ontwikkeld met een gezamenlijk sociaal-cultureel en educatief aanbod van activiteiten. Naast bestaande doelgroepen is het de bedoeling dat de 'Kulturhus-bewoners' ook activiteiten ontplooien die interessant zijn voor nieuwe groepen inwoners. Te denken valt aan vrijwilligers, jeugd of mensen in achterstandsituaties. Ook een punt van uitwerking is het zoveel mogelijk afstemmen van openingstijden van bijvoorbeeld de speel-o-theek en en bibliotheek.
De instellingen krijgen verder de taak om samen het beheer en de exploitatie op praktische en efficiënte wijze vorm te geven. In de startfase zal de gemeente Dalfsen deze taak nog voor rekening nemen. Nadat er door de instellingen ervaring is opgedaan in de nieuwe huisvesting gaat het beheer over naar een zo mogelijk gemeenschappelijke beheerorganisatie.

Bouw
De bouw van Kulturhus De Mozaïek startte op 1 juli van dit jaar. De oplevering van de multifunctionele accommodatie wordt eind 2003 verwacht.