Persbericht

PROVIMI OPENT NIEUWE RESEARCH FACILITEITEN IN NEDERLAND

Parijs/Rotterdam, 19 september 2002

Provimi, (genoteerd aan Euronext Parijs, Premier Marché, SBF120 en MidCAC), wereldwijd toonaangevend op het gebied van diervoeding, zal vandaag haar faciliteiten in research centrum De Viersprong in Velddriel uitbreiden.

De drie nieuwe research units worden officieel geïnaugureerd door Roger Gilbert, secretaris van de IFIF, de 'International Feed Industry Federation'. In de eerste nieuwe unit wordt specialistisch onderzoek gedaan met melkvee, waarbij de nadruk ligt op de werking van de pens. De tweede unit is voor kalveren, daar worden onder andere de droogvoeropname en kalvermelken getest. Op de derde plaats zal de nieuwe 'Focus Unit" worden geopend, waar onder andere alternatieven voor anti-microbiële groeibevorderaars kunnen worden getest met kuikens en varkens.

"De Viersprong" is gericht op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en programma's en voor het continu verbeteren van de bestaande producten. Het onderzoek legt zich hierbij toe op dragende en lacterende zeugen, biggen, vleesvarkens, pluimvee (leghennen en vleeskuikens), kalveren en melkkoeien.

Naast "De Viersprong" in Nederland, heeft Provimi ook research centra in nog tien landen wereldwijd, te weten België, Brazilië, Chili, Denemarken, Frankrijk, India, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Alle onderzoeksactiviteiten van de Provimi Groep worden gecoördineerd door het Research and Technology Centre in Brussel. Dit garandeert een efficiënte overdracht van informatie tussen alle dochterondernemingen en maximaliseert potentiële synergieën binnen de groep. Dankzij het onderzoek kunnen Provimi's bedrijven hun klanten voorzien van up-to-date producten en voederprogramma's.

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft 7000 mensen in dienst en realiseerde in 2001 een omzet van ¤ 1,5 miljard. Provimi beschikt over 79 productiecentra in 28 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi fabriceert producten en biedt technische ondersteuning voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Steven Maisel: 010 423 95 85, of mobiel + (32) 4 77 23 53 12
Miriam ter Braak: 010 423 96 33, of mobiel 06 511 23 766
Citigate First Financial, Floor van Maaren: 020 575 40 78

Website: http://www.provimi.com