Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-09-2002 Persberichten districten Rijn & Venen, 09.15 uur

Gewond bij aanrijding

VINKEVEEN Op onverklaarbare wijze reed een 29-jarige inwoonster van Amsterdam woensdagmiddag rond 15.45 uur op de Vinkenkade met haar auto tegen een boom aan de linkerkant van de weg. Hierbij raakte zijzelf en haar vierjarige dochtertje gewond. Beide vrouwen zijn naar het AMC gebracht.

De bestuurster kon na de klap tegen de boom zelf uit de auto komen. Haar dochtertje werd door omstanders uit de auto gehaald. De bestuurster verklaarde geen idee te hebben hoe ze aan de verkeerde kant van de weg was gekomen en tegen de boom was gereden. Dankzij gebruik van de gordel en een goede werking van de airbags kwam de vrouw er goed vanaf. Haar dochtertje ligt nog in het ziekenhuis. Haar toestand wordt als zorgelijk omschreven.

De politie onderzocht de aanrijding, maar kon de reden van het ongeluk niet achterhalen. Het voertuig bleek technisch in orde. De auto is total loss afgevoerd.

Politie achter verdachten aan

MAARSSEN Toen twee inzittenden van een auto rond 10.35 uur zichtbaar schrokken bij het zien van politie op de Willem Schuylenburglaan, wilde de agent de auto en de inzittenden controleren.

De agent trof de auto op de Frits Coerslaan aan, de inzittenden waren vertrokken. Een getuige wees de agent erop dat de mannen hard met een doos waren weggelopen in de richting van het Allendeplein. De agent startte een zoektocht, maar kon de mannen niet meer achterhalen. Teruggekomen bij de auto leek alles erop dat de auto was gestolen. Op de vluchtroute van de mannen werden dozen vol artikelen gevonden, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding, te veel op

WOERDEN Een 36-jarige fietser uit Woerden reed woensdagavond rond 19.45 uur tegen een passerende auto. Er raakte niemand gewond; de 36-jarige man bleek te veel gedronken te hebben.

De man reed slingerend op de Westdam richting de Leidsestraatweg. De automobilist, een 74-jarige inwoner van Zegveld, kwam vanaf de Leidsestraatweg. De fietser reed tegen de auto. De politie liet de man blazen; hij blies 1,4 promille en krijgt een proces-verbaal.

Huisdieren gered van verbranding

MAARSSEN Brandweer en politie konden woensdagmiddag enkele huisdieren van een verbrandingsdood redden.

Na melding van brand in een woning aan de Schokkingstraat, rond 15.00 uur, bleek de bewoner niet thuis. De brandweer forceerde de voordeur. In de woning werden enkele huisdieren aangetroffen, die in veiligheid konden worden gebracht. Het is niet bekend wat voor dieren het betreft.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een televisie die stand-by stond.