Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Drugsdealer aangehouden

AMERSFOORT - Maandag 8 juli heeft de politie een 27-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden op verdenking van drugshandel en het dwingen van vrouwen in de prostitutie.

De politie heeft de man buiten heterdaad aangehouden nadat het tegen hem ingestelde onderzoek voldoende verdenkingen had opgeleverd. De man wordt verdacht van het handel in harddrugs en opereerde daarbij vooral vanuit de Leusderweg en het Van Stolbergpark. Na de aanhouding heeft de politie nog 11 verdachten (oa. uit Amersfoort) aangehouden op verdenking van het kopen van harddrugs. Verder wordt de man verdacht van het dwingen van vrouwen en minderjarigen in de prostitutie waarbij hij optrad als zogenoemde `loverboy`.

Bij de aanhouding van de man trof de politie tevens een vuurwapen en munitie in zijn woning aan. De man zit in voorarrest.

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op woensdagavond werd een bromfietser bekeurd omdat hij door het voetgangersgebied reed. Omstreeks 19.30 uur kreeg een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort een bekeuring omdat hij door het voetgangersgebied reed op T Erf. Agenten roken bij de jongen een alcohollucht en op het bureau blies hij 0.80 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- Op de Rijksweg A1 werd ter hoogte van Amersfoort een 34-jarige automobilist uit Amersfoort omstreeks 01.00 uur gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 0.65 promille. De man kreeg hiervoor een boete van 190 euro.

Te hard

AMERSFOORT- Op donderdagochtend, omstreeks 03.00 uur, zagen agenten een 43-jarige automobilist uit Duitsland met hoge snelheid rijden over de Rijksweg A 28. De agenten zagen dat de man met 180 kilometer per uur reed waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De man werd staande gehouden en hij moest direct zijn boete van 525 euro betalen waarna hij zijn weg weer kon vervolgen.