ABN AMRO



Amsterdam, 19 september 2002

ABN AMRO wil Delbrück & Co overnemen

ABN AMRO is van plan de Duitse private bank Delbrück & Co over te nemen. Hiervoor hebben beide partijen op 18 september 2002 een letter of intent getekend. De overname is exclusief de vastgoed activiteiten van Delbrück. Bovendien vallen de risico's en de kosten verbonden aan de kredietportefeuille van Delbrück volledig buiten de overname.

ABN AMRO wil, onder de naam Delbrück, haar private banking activiteiten in Duitsland verder uitbouwen. Delbrück en haar hooggekwalificeerde medewerkers passen perfect in het portfolio van private banken van ABN AMRO. Met overname van Delbrück, in de belangrijke Duitse markt, bouwt ABN AMRO verder aan haar private banking netwerk in Europa. De klantenbasis van Delbrück zal na de overname bestaan uit 7500 cliënten.

Delbrück zal na de overname, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders, worden geleid door Rüdiger von Wedel, momenteel hoofd van de private banking activiteiten van ABN AMRO in Duitsland. Het senior management zal verder bestaan uit twee partners van Delbrück, te weten Christoph Rommel and Wolf-Christian Maßner. Delbrück's partner Peter van der Heydt, zal in een adviserende rol aan de bank verbonden blijven. Jan Koopman, voorzitter van de Raad van Commissarissen ABN AMRO Holding Duitsland zal ook als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Delbrück & Co optreden.

Jan Peter Schmittmann, hoofd van ABN AMRO's business units Private Clients and New Growth Markets, zei: "Delbrück is een sterk merk in de private banking markt in Duitsland en heeft een uitstekende naam onder zowel welgestelde klanten als familie bedrijven en ondernemingen. Door deze overname versterken wij onze positie in de meest aantrekkelijke private banking groeimarkt van Europa. Het maakt onderdeel uit van onze strategie om bedrijven met een grote expertise in financiële dienstverlening aan te schaffen. Delbrück zal deel gaan uit maken van ons groeiende asset gathering netwerk in Europa."

Peter von der Heydt van Delbrück zei: "We zijn blij ons aan te sluiten bij een van de grootste banken van Europa. Onze klanten zullen hierdoor gebruik kunnen maken van de wereldwijde kennis van een internationaal banknetwerk. De naam en de toekomst van Delbrück is verzekerd en Delbrück krijgt de kans om verder te groeien."

Perscontacten:
Delbrück: Frank Elsner: + 49 54 04 91 920
ABN AMRO: Persvoorlichting: 020 62 88 900



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer and Privacy Statement. Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.