Ingezonden persbericht


Oplossingen LEGATO interoperabel met producten van IBM

Hoofddorp, september 2002 -- De oplossingen LEGATO NetWorker en DiskXtender 2000 van LEGATO Systems, toonaangevend in enterprise content- en opslagbeheer software, zijn succesvol getest op interoperabiliteit met producten van IBM en vervolgens opgenomen in het IBM TotalStorage Proven programma.

IBM werkt intensief aan het ontwikkelen en leveren van producten en oplossingen die samen kunnen werken met producten van derden. Het IBM TotalStorage Proven programma ondersteunt de mogelijkheden voor onafhankelijke softwareleveranciers om met de meest recente technologie kwalitatief hoogwaardige oplossingen te bouwen op toonaangevende opslagplatforms. Tevens steunt IBM het vooraf testen van meerdere bouwstenen, aangezien het ontwikkelen van oplossingen dan minder tijd in beslag neemt.

LEGATO NetWorker is - voor alle Ultrium LTO producten van IBM - goedgekeurd op het hoogste niveau van het TotalStorage Proven programma en is de enige softwareoplossing van een externe, onafhankelijk softwareleverancier met deze IBM onderscheiding. Naast het - op standaardniveau - testen van aspecten zoals installatie, configuratie, laden, in- en output en back-up en restore, wordt op het hoogste niveau eveneens getest op integratie en fail-over.

DiskXtender 2000 ondersteunt alle toonaangevende hardware- en storagemedia en is op standaardniveau door IBM goedgekeurd. DiskXtender maakt opslag langdurig door gegevens van gedistribueerde applicatieservers naar gecentraliseerde, vereenigde IBM NAS-systemen over te brengen. Door gegevens van deze servers af te halen, worden de kosten voor gegevensbeheer lager. Gebruikers en applicaties hebben nog steeds snel en efficiënt toegang tot bedrijfskritische informatie, ongeacht de netwerkarchitectuur.

"De oplossingen van onafhankelijke softwareleveranciers met de IBM TotalStorage Proven status, zoals in dit geval LEGATO, komen ook bij onze business partners en in ons sales-gebied terecht. Dus bereiken ze tevens klanten die op zoek zijn naar betrouwbare implementaties. Dit kan vervolgens weer leiden tot een toename in verkoop en nog meer klanttevredenheid", zegt Kathleen Smith, vice president storage solutions bij IBM's Storage Systems Group.

Bill Riley, vice president IBM business unit: "Interoperabiliteit draait eigenlijk om het verhogen van de klanttevredenheid. Dit kan door oplossingen te leveren die vooraf op de opslagtechnologie van IBM getest zijn. Deelname aan dit programma laat wederom zien dat LEGATO en IBM gezamenlijk werken aan het verhogen van de klanttevredenheid door te zorgen voor meer interoperabiliteit."

LEGATO Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over LEGATO NetWorker
LEGATO Networker is de backup- en recoveryoplossing van LEGATO en beveiligt de bedrijfskritische gegevens van meer dan 11.000 organisaties wereldwijd. Het vereenvoudigt en centraliseert de backup- en recovery-activiteiten op Linux, NetWare, Unix en Windows platforms. De oplossing is ontwikkeld op een open, zeer schaalbare architectuur en verlaagt de managementkosten aanzienlijk. Het beveiligt namelijk volledig geautomatiseerd het opslagbezit in de grootste corporate datacenters en voert dit eveneens door naar de kleinste kantoorvestigingen.

Over DiskXtender
DiskXtender levert uitgebreide gegevensopslagbeheer op organisatieniveau. Systeembeheerders profiteren van gecentraliseerd, op regels gebaseerd management en controle, terwijl gebruikers gelijktijdig transparante toegang hebben tot de opgeslagen gegevens. DiskXtender is het basisonderdeel van de XtenderSolutions softwarereeks voor opslag-, e-mail- en contentmanagement. Deze reeks is door de recente overname van OTG Software geheel opgenomen in het productaanbod van LEGATO. Geïntegreerd voor ondersteuning van heterogene platformen en open systemen, is de XtenderSolutions reeks een uitgebreide enterprise oplossing voor applicatiegericht gegevensbeheer.

Over LEGATO Systems
LEGATO Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) levert wereldwijd softwareoplossingen en diensten die ervoor zorgen dat bedrijfskritische informatie en applicaties binnen ondernemingen beschikbaar blijven. Met een direct salesteam en via strategische partnerships en samenwerkingsverbanden biedt LEGATO het voordeel van bedrijfscontinuïteit door enterprise automatisering met oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, applicatiebeschikbaarheid en content-, message- en opslagbeheer. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Meer informatie: www.LEGATO.com.

Redactionele informatie: Pb2602 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

LEGATO and the LEGATO logo are registered trademarks, and LEGATO NetWorker, Celestra, GEMS, SmartMedia, Co-StandbyServer, RepliStor, SnapShotServer, QuikStartz, SAN Academy, AlphaStor, ClientPak, Xtender, XtenderSolutions, DiskXtender, ApplicationXtender, ArchiveXtender, and EmailXtender are trademarks or registered trademarks of LEGATO Systems, Inc. This is a non-exhaustive list of LEGATO trademarks, and other trademarks may be the property of their respective owners.
Information regarding products, services and offerings may be superseded by subsequent documents. For the latest information and specifications regarding LEGATO Systems, Inc. and any of its offerings or services, please contact your local sales office or the Corporate Headquarters.


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com