ESSENT NV
http://www.essent.nl

Essent via WattPlus actief op Belgische energiemarkt

Essent en WattPlus gaan hun krachten bundelen om de verdere uitbouw van WattPlus als Belgisch energiebedrijf te verzekeren. WattPlus is sinds april van dit jaar actief op de Belgische markt en levert nu elektriciteit aan een aantal bedrijven uit de top 1500. WattPlus beoogt een belangrijke speler in de Belgische energiemarkt te worden. De overname door Essent (dat 100 procent van de aandelen verwerft) betekent dat WattPlus de komende jaren snel kan uitbreiden en kan bouwen op een betrouwbare leverancier met een jarenlange ervaring in de energiemarkt. Voor Essent betekent het akkoord een belangrijke stap op de Belgische markt via een veelbelovende marketing- en service-organisatie. In het samenwerkingsakkoord tussen de twee bedrijven heeft WattPlus de leveringsvergunning; Essent zorgt voor de energie die WattPlus aan zijn klanten levert.

Naast de top 1500-bedrijven (het segment dat nu reeds geliberaliseerd is) gaat WattPlus zich vooral richten op het midden- en kleinbedrijf (KMO-segment). Dit segment wordt in Vlaanderen per 1 januari 2003 geliberaliseerd. Per 1 juli 2003 zal WattPlus ook actief worden op de consumentenmarkt in Vlaanderen. Zodra de Waalse en Brusselse markt geliberaliseerd worden, zal WattPlus ook daar activiteiten ontplooien. WattPlus maakt gebruik van een dicht netwerk van lokale partners, waardoor snelle en goede service geboden kan worden. Dankzij de samenwerking met Essent kunnen klanten rekenen op een scherpe prijs van een betrouwbare leverancier. WattPlus zal verder additionele producten en diensten gaan aanbieden, zoals Groene Stroom en een breed pakket van utility-diensten.

Essent
Essent is in de Benelux één van de grootste energiebedrijven en is in Nederland marktleider met meer dan 2,4 miljoen klanten. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid eigen productiepark van zo'n 4700 MegaWatt en is Nederlands grootste producent van duurzame energie. Inmiddels hebben al meer dan 300.000 huishoudens gekozen voor Groene Stroom van Essent. Essent is het tweede kabeltelevisiebedrijf van Nederland met ruim 1,7 miljoen klanten en is tevens een belangrijke speler in de afval- en milieusector. Bij Essent werken meer dan 12.000 mensen.

WattPlus
WattPlus is eind 2001 opgericht door André Jurres. Hij heeft vooral zijn sporen verdiend in de telecomwereld, waar hij onder meer gewerkt heeft bij Sonera, Belgacom en KPN Mobile.
Enkele huidige klanten van WattPlus zijn Denaeyer Papier uit Willebroek, Amcor Packaging uit Brecht en Petroplus uit Antwerpen.


---
Noot voor de redactie,