Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Zuivel is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

19-09-2002

Leerdammer Company verkocht

CNV Zuivel: eindelijk duidelijkheid voor 400 werknemers

Leerdammer Company, dochter van Wessanen, wordt eindelijk verkocht. Het bedrijf stond al eerder, van begin 2000 tot half 2001, te koop. Dit veroorzaakte veel onrust bij de 400 Nederlandse werknemers. Volgens Leo Bons, vakgroepbestuurder van CNV Zuivel, heeft de koper het Franse Fromageries Bel toegezegd dat de verkoop geen personele consequenties heeft.

de zomer van 2001 wilde Wessanen het bedrijf toch weer niet te willen verkopen. Met het argument dat de mond- en klauwzeercrisis voor een zeer ongunstig investeringsklimaat zorgde.
Dit zorgde wederomvoor veel onrust bij de werknemers van de productievestiging in Schoonrewoerd en de veredeling (inpakken en snijden) in Wageningen en Schoonrewoerd.
Bons denkt dat Leerdammer Company, met de komst van het nieuwe Franse moederbedrijf, is verzekerd van een goede toekomst. Bons: "De productie van merkkazen is een kerntaak van de nieuwe moeder."

Naast de 400 Nederlandse werknemers zijn er ook nog zon 200 personeelsleden werkzaam bij buitenlandse verkoop bvs, waar de Leerdammer kaas voor het buitenland wordt verkocht.

Nadere inlichtingen:

Leo Bons, vakgroepbestuurder van CNV Zuivel
010 - 45 50 050
Nancy Abelskamp, persvoorlichter
030 - 6348242