Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 02.40 uur zagen agenten tijdens de surveillance een man op de Waterstraat half door het raam van een geparkeerd voertuig hangen. De agenten vertrouwde het niet en gingen poolshoogte nemen. Ter plaatse troffen zij een 36-jarige man uit Utrecht aan. De man had zojuist ingebroken in de auto.

Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek uit de fouillering dat de verdachte meerdere goederen uit de auto bij zich had.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Socrateslaan zag de politie woensdagavond een bestuurder rijden die het niet zo nauw nam met de snelheid.

Omstreeks 23.00 uur werd de 30-jarige bestuurder uit Utrecht staande gehouden en gecontroleerd. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. UTRECHT In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.35 uur kreeg een 24-jarige bestuurder uit Utrecht op de Breedstraat een stopteken. Agenten hadden de man zien rijden en vertrouwde het niet. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter
1,45 promille alcohol in zijn lichaam. Met een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT - De politie heeft woensdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het stelen van cosmetica.

De beveiliging van een winkel aan de Franciscusdreef zag dat twee vrouwen omstreeks 17.45 uur een groot aantal cosmetica spullen in een plastictas stopten en zonder af te rekenen de winkel probeerde te verlaten.

Door personeel werden de vrouwen een 19-jarige uit IJsselstein en een 36-jarige vrouw uit Utrecht staande gehouden en overgedragen aan de politie. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is woensdagmiddag door de politie aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding.

De bestuurder reed met zijn auto vanaf het Paardenplein via het verdrijvingsvlak de parallelbaan van de Amsterdamsestraatweg op. Dit is niet toegestaan. Hierbij veroorzaakte hij een aanrijding met een 17-jarig meisje uit Utrecht op haar fiets. Het meisje wilde de Amsterdamsestraatweg oversteken.

Door de aanrijding liep het meisje licht letsel op. De bestuurder reed zonder zich over het slachtoffer te bekommeren weg. De politie kon de bestuurder omstreeks 17.35 uur op het Prins Bernardplein aanhouden. Onderzoek wees uit dat de auto niet verzekerd was, niet APK gekeurd en dat de bestuurder geen rijbewijs had.