Politie Twente


Persberichten Politie Twente 19 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
02-762761
Haaksbergen, van Brakelstraat
Woensdag 18 september, omstreeks 12 uur
Een 15 jr. fietser uit Haaksbergen, reed zonder uit te kijken vanaf een schoolplein de straat op. Een 47 jr. automobiliste, ook uit Haaksbergen, kon hem niet meer ontwijken. Door ambulancepersoneel is de 15 jr. naar zijn huisarts gebracht. Hier zijn enkele glassplinters uit zijn gezicht verwijderd en werd geconstateerd dat hij vermoedelijk een hersenschudding heeft overgehouden aan het ongeval.
De auto van de 47 jr. is met een kapotte voorruit en een kapot koplampglas, afgesleept naar de garage ter reparatie. Proces-verbaal tegen de 15 jr. zal worden opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-072772
Enschede, Hengelosestraat
Woensdag 18 september, omstreeks 15.30 uur
Werd een 31 jr. bromfietser uit Enschede gecontroleerd op de Hengelosestraat. Bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en had bovendien te veel alcoholhoudende dranken genuttigd. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.14 promille uitwees. De nodige pv's worden tegen hem opgemaakt.


Aanhouding na diefstal fiets
02-762783
Enschede, Gemeentewerfstraat / Hengelosestraat
Woensdag 18 september, omstreeks 13.55 uur
Een getuige gaf door dat hij had gezien dat aan de Gemeentewerfstraat door de bestuurder van een rode bestelbus, een fiets was ingeladen die vermoedelijk niet van deze bestuurder was. De bus werd even later gesignaleerd aan de Hengelosestraat bij een winkel. De eigenaar van de bus zat binnen en werd daarop aangehouden. In de bus werd de fiets aangetroffen, alsmede meerdere goederen waarvan de herkomst niet direct duidelijk is geworden. De eigenaar van de bus, een 48 jr. Enschedeer, is meegenomen naar het bureau, in verzekering gesteld en opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld.


Aanhouding illegale plakker
02-072718
Haaksbergen, Enschedesestraat / Fazantstraat
Woensdag 18 september, omstreeks 16 uur
Werd gezien dat een man bezig was posters te plakken op de abri op de hoek Enschedesestraat en de Fazantstraat. Volgens de APV van de gemeente Haaksbergen is dit verboden en werd deze man, een 40 jr. Arnhemmer, proces-verbaal aangezegd. Bovendien moest hij de reeds geplakte exemplaren weer verwijderen. Het betroffen poster van een evenement in Arnhem en van een discotheek in dezelfde plaats.