Gemeente Wijk bij Duurstede


Riolering buitengebied Langbroek in bedrijf gesteld (Geplaatst in week 38-2002)

De drukriolering langs de Gooyerdijk, Amerongerwetering, Langbroekerdijk, Strijp, Rhodensteijnselaan, Weerdesteijnselaan en Cotherweg te Langbroek is geheel in bedrijf gesteld. In totaal zijn er 113 rioolaansluitingen gerealiseerd. Daarvan liggen 34 aansluitingen in de buurgemeenten Doorn, Leersum en Amerongen. Elk perceel heeft een rioleringsaansluiting gekregen tot ca. 5 meter uit de voorgevel van de woning.
De bewoners/ eigenaren dienen zelf zorg te dragen voor het aansluiten van de riolering op eigen terrein. De bewoners van de percelen in de gemeente Wijk bij Duurstede dienen vóór 15 november 2002 aan te sluiten op de riolering en zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. De bewoners van de buurgemeenten Doorn, Leersum en Amerongen, grenzend aan dit plan, worden door hun eigen gemeente aangeschreven.
Het afvalwater afkomstig van de woningen wordt d.m.v. pompgemaaltjes afgevoerd. In verband met de capaciteit van deze pompgemaaltjes mag op de riolering geen regenwater worden aangesloten. De hemelwaterafvoeren en straatkolken moeten worden afgekoppeld. Voordat er daadwerkelijk op de gemeentelijke riolering wordt aangesloten, moeten de bewoners de opzichter van de gemeente de gelegenheid geven de riolering op het eigen terrein te inspecteren en in te meten. Men dient dus zoveel mogelijk de sleuf, waarin de nieuwe riolering wordt aangelegd, open te houden totdat de opzichter deze heeft gecontroleerd. Tevens zal de opzichter dan ook de pompinstallatie in bedrijf stellen. De bewoners kunnen hiervoor contact opnemen met de heer A. Homan, tel. 0343-595648.

Storingen
Alle pompgemaaltjes zijn voorzien van een storingsmeldsysteem. Dat wil zeggen dat, wanneer de pompinstallatie door een storing tijdelijk niet meer werkt, dit automatisch gemeld wordt aan de gemeentewerf in Wijk bij Duurstede. De storing wordt dan door de buitendienst z.s.m. opgelost. Mochten er toch nog onverwachte problemen met de pompinstallatie zijn, dan kunt u contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0343-595600. `s Avonds en in het weekend kunt u de pompstoringen doorgeven via de calamiteitenlijn, tel: 06-53219128.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact op nemen André Vervoort van de afdeling Openbare Werken, tel. 0343-595613.