Leefbaar Nederland

Fractie Leefbaar Nederland
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Donderdag 19 september 2002

PERSBERICHT

REGERING STUURT AGENTEN WW IN

Den Haag De fractie van Leefbaar Nederland heeft vanmiddag een motie ingediend om meer geld vrij te krijgen voor politieopleidingen. De regering heeft in het Strategisch Akkoord beloofd de opleidingscapaciteit volledig te benutten, een belofte die zij nu niet lijkt na te komen.

In het Strategisch Akkoord zegt de regering de opleidingscapaciteit van de politie volledig te willen benutten om zo het aantal agenten en marechaussees te verhogen. In de huidige begroting is hiervoor echter onvoldoende geld gereserveerd. De regering heet geen rekening gehouden met de deze specifieke vorm van opleiding, namelijk leren en werken gelijkertijd. Dit betekent dat naast het vrijgemaakte geld voor de opleiding er ook geld beschikbaar moet zijn om de leerlingen een vergoeding te geven.

De politiekorpsen kunnen de salarissen van de politiemensen in opleiding niet betalen. Als de regering geen extra geld vrijmaakt stuurt zij de agenten regelrecht de WW in. "En dat lijkt me niet het uitgangspunt voor meer veiligheid op straat", reageert indiener van de motie Fred Teeven.

"Een regering waarbij veiligheid zo duidelijk op de kaart staat mag dit natuurlijk niet laten gebeuren", aldus de fractievoorzitter van Leefbaar Nederland. "Wij gaan er dan ook vanuit dat de regering het tekort zal aanvullen".


---------------------------------------------
einde persbericht
----------------------------------------------- Voor meer informatie kunt contact opnemen met:

Fred Teeven, fractievoorzitter (06-18305961)
Manon van Heems, voorlichter (06-51997218)

Manon van Heems
Voorlichter/ Beleidsmedewerker
Tweede Kamer Fractie Leefbaar Nederland
070-3185584
06-51997218