Ingezonden persbericht


19 september 2002

REUTERS BENOEMT GREG MEEKINGS TOT CHIEF INFORMATION OFFICER

Amsterdam - Reuters, de internationale leverancier van informatie, nieuws en technologie, heeft Greg Meekings benoemd tot Chief Information Officer. Meekings wordt in die functie verantwoordelijk voor alle interne IT-systemen van Reuters.

Meekings werkt al vijftien jaar bij Reuters. Hij was onder meer Managing Director bij Reuters Global Services, Managing Director Reuters Global Transactions en Managing Director van de Corporate Technology Group.

Voordat hij bij Reuters in dienst trad werkte Meekings bij First Computer LTD en Logica PLC. Bij Logica was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van CEEFAX Teletext, dat de basis vormde voor de wereldwijde Teletekst-diensten via de televisie.

Een foto van Greg Meekings is op te vragen bij Lammers van Toorenburg PR, Evelien van Dongen via evelien@lvtpr.nl of 06-28909918.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van 2.500 werknemers in 230 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.