Ingezonden persbericht

Trend Micro ondersteunt Europese Linux-gemeenschap met antivirussoftware voor Lotus Domino op Linux

'ScanMail for Lotus Notes' onder Linux beschikbaar op Europese markt

Utrecht, 19 september 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontent-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert in Europa ScanMail voor Lotus Notes onder Linux. Hierdoor krijgen klanten die Lotus van IBM gebruiken, de beschikking over proactieve en schaalbare bescherming tegen virussen. Met ScanMail kunnen zij volgens ICSA Labs 2000 87% van de virusaanvallen via e-mail op hun bedrijfsnetwerken aanpakken. ScanMail is ook beschikbaar voor Windows NT/2000, Solaris, AIX, AS/400 en S/390.

Volgens een recent onderzoek verwacht IDC dat de Linux-markt tot 2006 jaarlijks met bijna 30% zal groeien. De groeiende inzet van Linux voor bedrijfskritische applicaties onderstreept dat antivirusleveranciers effectieve oplossingen moeten bieden tegen virusaanvallen via E-mailbijlagen die gedeeld worden in verschillende interne databases en met externe klanten en partners. Trend Micro heeft bij de ontwikkeling van deze ScanMail-versie voor Lotus Notes op Linux nauw samengewerkt met IBM.

David Valentine, EMEA Director Linux Marketing van IBM: "IBM speelt in op de antiviruseisen van Lotus Domino-klanten die gebruikmaken van IBM-servers. Met deze Trend Micro-oplosssing zijn bedrijven verzekerd van extra bescherming voor e-mail- en groupware-systemen op basis van het Linux-platform. Trend Micro ontwikkelt sinds 1999 antivirus- en content-beveiligingssoftware voor Linux en beschermt Lotus Domino-omgevingen op iSeries, zSeries en pSeries. Wij vertrouwen op de innovatieve en complete antivirusproducten en -diensten van Trend Micro."

ScanMail voor Lotus Notes onder Linux biedt snelle en geavanceerde scantechnologie die gebruikmaakt van de multithreaded geheugenscanarchitectuur. Deze biedt snellere prestaties, grotere schaalbaarheid en minimale overhead voor de Domino-server. De voordelen zijn:


* blokkering van virusuitbraken op basis van bestandsnaam en -type - ondersteunt beheerders bij het handhaven van het e-mailbeleid, verbetert de efficiëntie op de server en minimaliseert virusuitbraken door bepaalde bestandstypen die via Lotus Domino-servers worden verzonden, te blokkeren. Door blokkering op basis van de bestandsnaam kunnen beheerders voorkomen dat bekende schadelijke bestanden zich in het systeem verspreiden;
* e-mail- en bandbreedtebeheer - voor het beheer van e-mailbeleid en bandbreedte door het opzetten van filterregels voor e-mail. Deze regels worden ingezet om prioriteiten te stellen aan e-mails, om e-mails te blokkeren of te vertragen en om gebruikers te waarschuwen. Voor individuele waarschuwingen kunnen diverse regels worden opgesteld;
* geavanceerde statistische rapportages - biedt een reeks overzichten die beheerders ondersteunen bij het identificeren van virusinfecties in de bedrijfsomgeving. Daardoor kunnen ze snel beslissen welke virussen aandacht verdienen en hoe de bedreiging moet worden geneutraliseerd.
Scanmail is geïntegreerd in de beheerconsole van Lotus Domino R5 en ondersteunt alle webbrowsers, zodat ScanMail-taken vrijwel overal ter wereld uitgevoerd kunnen worden.

ScanMail voor Lotus Notes onder Linux is een integraal onderdeel van de Enterprise Protection Strategy van Trend Micro. De meest effectieve bescherming tegen schadelijke code vereist de beveiliging van verschillende netwerktoegangspunten tegen potentiële vijandige aanvallen op de specifieke locaties. De Enterprise Protection Strategy biedt bedrijven een flexibele architectuur voor een unieke aanpak voor proactief management van virusaanvallen.