Amsterdam Airport Schiphol

19 september 2002

Winnaar prijsvraag bezoekt Polderbaan

De winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe naam van de "vijfde baan", de heer G. van Buren uit Nieuwkoop, heeft gisteren een bezoek gebracht aan 'zijn' Polderbaan.

De familie Van Buren was door Gerlach Cerfontaine, president-directeur van Schiphol Group, uitgenodigd om persoonlijk een kijkje te nemen op de toekomstige start- en landingsbaan. De heer Van Buren en zijn echtgenote, hun kinderen en kleinkinderen werden ontvangen in de directiekeet op het aannemersterrein. Hier overhandigde Gerlach Cerfontaine aan de heer en mevrouw Van Buren een cheque, waarmee twee leden van de familie Van Buren begin volgend jaar mee mogen vliegen op de speciale openingsvlucht van de Polderbaan.

De familie werd tevens rondgeleid door het gebied van de nieuwe baan en kreeg een uitgebreide uitleg over de voorbereidingen, de bouw zelf en het toekomstige gebruik van de Polderbaan. Ook werd het fotoboek over de baan, dat Schiphol Group in de zomer van 2000 ter gelegenheid van de start van de bouw heeft uitgegeven, aan de familie van Buren overhandigd.

De naam Polderbaan is gekozen uit de inzendingen die naar aanleiding van een oproep in het huis-aan-huis blad Schipholland zijn ontvangen. Uit totaal 1350 inzendingen koos de jury deze naam voor Schiphols nieuwe start- en landingsbaan. Alle overige inzenders die op tijd de naam Polderbaan hebben ingezonden hebben inmiddels ook het fotoboek over Schiphols vijfde start- en landingsbaan ontvangen.

091-2000/mb