Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 19-09-2002 16.25 uur Berichten van donderdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vanaf 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Roel Hallink de persvoorlichting voor politie Drenthe.

Politie zoekt getuigen
MEPPEL de politie in Meppel hoopt door getuigen op het spoor te kunnen komen van een onbekende bromfietser die vorige week zaterdag (14 september) op de Gasgracht een fietser omver reed en er vervolgens vandoor ging. De 20 jr. fietser uit Den Haag reed omstreeks 18.50 uur ter hoogte van de achteringang van de brandweerkazerne toen uit een uitrit een gele scooter de weg op reed. Hij reed daarbij de fietser aan en beiden kwamen te vallen. De bromfietser krabbelde overeind en ging er vandoor in de richting van de Marktstraat. De fietser bleef liggen met een kapotte fiets en ontvelde handen. Bij de bestuurder van de gele scooter gaat het om een stevig gebouwde man. Hij droeg een zwarte helm.

Rijbewijs ingevorderd
MEPPEL De politie In Meppel vorderde donderdagmorgen het rijbewijs in van een 54 jr. automobilist uit Elburg. De man reed onder invloed over de Markstraat in Meppel. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van 710 Ugl.

Vermoedelijke autodief aangehouden
DE PUNT Op de A-28 bij De Punt hield de politie op aanwijzing van mensen van de douane donderdagmorgen een 26 jr. man uit Groningen aan. De man zat in een gestolen auto. Vlakbij stond nog een auto die gestolen bleek te zijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Welk verband er is tussen de twee aangetroffen autos wordt uitgezocht.