Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, donderdag 19 september 2002

Datum: 19/9/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Diefstal auto en caravan
Afgelopen nacht werd vanaf de Keldermanslaan in Bergen op Zoom een auto gestolen. Het betreft hier een Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken XF-44-NG.Vanaf de Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom werd afgelopen nacht een caravan van het merk Tabbert gestolen.

TEAM WOENSDRECHT

Bedreiging en openlijke geweldpleging in Woensdrecht Door een 46-jarige vrouw uit Woensdrecht is aangifte gedaan van bedreiging en openlijke geweldpleging. Op maandagavond 16 september werd aangebeld aan de woning van de vrouw. Nadat ze de deur geopend had werd zij door 2 mannen gevraagd of haar zoon thuis was. Nadat ze hier ontkenend op had geantwoord werd er door deze mannen een dreigende houding aangenomen. Door een van de mannen werd vervolgens een stenen kruik uit de tuin gepakt en met kracht tegen de schouder van de vrouw kapot gegooid. Hierop begon de vrouw te gillen waarop haar man en een buurvrouw, welke zich in de tuin bevonden, kwamen toelopen. Hierop namen de beide mannen de benen en vertrokken in een personenauto waar, op dat moment, nog een drietal mannen inzaten. De politie is inmiddels een onderzoek opgestart. De vrouw diende zich onder doktersbehandeling te stellen.

Diefstal lege kratten bier
Op woensdagmiddag werd door de politie in Woensdrecht een drietal minderjarige jongeren aangehouden, welke kort daarvoor 3 lege bierkratten hadden weggenomen bij een plaatselijke cafetaria. Een in burger geklede politieman, zag de jongens met de lege kratten over de Dorpsstraat sjouwen. Nadat de politieman aan de jongens had gevraagd wat zij met de kratten aan het doen waren bekende zij direct dat zij de kratten zojuist hadden gestolen. Zij wilden de kratten gaan inleveren bij een nabijgelegen supermarkt om op deze manier statiegeld te innen. Hierop werd het drietal aangehouden. Twee worden naar bureau HALT doorverwezen. De 3de zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden, aangezien hij al eerder met politie in aanraking is geweest.

Greep uit kassa
Op dinsdagmiddag werd door een onbekend gebleven man, een greep uit een kassa gedaan in een winkel aan de Canadalaan in Putte. Hierbij werd een 25 tal telefoonkaarten ontvreemd. Door de politie werd een onderzoek ingesteld in de omgeving. De verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Aanrijding en dronken bestuurder
Op woensdagavond kwam bij de politie een melding binnen van een aanrijding op de Trambaan in Ossendrecht. Aldaar was ene auto tegen een boom aangereden. De politie zag ter plaatse dat het niet ging om een auto tegen een boom, maar een auto die was vastgereden in een akker. Een kennis van de bestuurder trachtte de auto uit de akker te trekken. De politie constateerde dat de kennis, een 31- jarige inwoner uit Roosendaal, te veel had gedronken. Uit onderzoek bleek dat deze ruim 2 keer de toegestane alcohol in zijn adem had. De Roosendaler werd 'n schikking aangeboden van 405,-.

TEAM RUCPHEN
Diefstal van tuinkabouters
Een inwoonster van de Lindestraat in St.Willebrord deed aangifte van diefstal van drie tuinkabouters en twee bloempotten. Deze goederen werden de afgelopen nacht uit haar voortuin gestolen.De kabouters zijn ong. 30 cm groot en kosten 25 euro per stuk. De aardewerk bloempotten kosten 40 euro per stuk.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Bedrijfsinbraak
Gisterochtend bemerkte een medewerker van een bedrijf aan de Belder in Roosendaal dat er was ingebroken. De ruit van de toegangsdeur was vernield. Uit het pand zijn computers en randapparatuur verdwenen. De ruit van een toegangsdeur van een ander bedrijf aan de Belder werd eveneens vernield in diezelfde nacht. Het is nog niet bekend of hier daadwerkelijk is ingebroken.

Softdrugs
Gistermiddag werd een tweetal mannen aangehouden. De verdachten, afkomstig uit België, waren in het bezit van 250 gram hennep en 50 gram hasj. Nadat de verdachten een verklaring hadden afgelegd zijn zij met een dagvaarding heengezonden. Zij moeten zich op de later tijdstip verantwoorden voor de rechter.

Diefstal uit berging
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in de wijk Kalsdonk, een aantal bergingen opengebroken. Vanuit één van de bergingen werd een damesfiets weggenomen.Politie houdt op heterdaad verdachte aan Donderdagochtend werd een 49-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor het plegen van een winkelinbraak. Een getuige had gezien dat de 49-jarige man de toegangsdeur van een bedrijf aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal aan het vernielen was. De getuige belde hierop de politie die onmiddellijk een onderzoek instelde. In het pand werd vervolgens de 49-jarige man aangehouden.De verdachte is inmiddels inverzekering gesteld.

Diefstal met geweld
Woensdagavond werd een 21-jarige jongen afkomstig uit Roosendaal beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer was op zijn fiets op weg naar huis toen hij plotseling werd aangesproken door twee jongens op een fiets. De twee jongens dwongen hem te stoppen. Nadat het slachtoffer was gestopt werd hij onmiddellijk geslagen en geschopt. Het slachtoffer viel hierop op de grond, waarna de mishandeling voortduurde. Een passerende automobilist zag het slachtoffer op de weg liggen met naast hem de twee jongens. Toen de automobilist stopte om te helpen zag hij dat de twee jongens met twee fietsen wegfietsten. Het slachtoffer is met de automobilist nog op zoek gegaan naar de jongens, maar echter zonder resultaat. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling en diefstal van zijn fiets.

Aanrijding met letsel
Donderdagmiddag vond er op de Borchwerf in Roosendaal een ernstig ongeval plaats. Een inwoonster uit Etten-leur reed in haar personenauto over de Borchwerf in de richting van de Jan Vermeerlaan. Een 18-jarige, afkomstig uit Roosendaal, bestuurder van een bromfiets, reed eveneens over de Borchwerf in de richting van de Jan Vermeerlaan. Nabij een aan de Borchwerf gelegen pand sloeg de inwoonster uit Etten-leur af en zag hierbij de bestuurder van de bromfiets over het hoofd. Deze reed vervolgens frontaal tegen de personenauto aan, waarbij hij ten val kwam. De bestuurder is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.