Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-09-2002 Mediaberichten 19 september (16.00 uur)

TEGELEN Aanhouding verdachte van vernielingen

TEGELEN - Woensdagavond heeft de politie een 44-jarige man zonder vaste woon-of verblijfsplaats aangehouden op verdenking van vernielingen, bedreigingen en baldadigheid. De man gooide op de Grotestraat in Tegelen glaswerk tegen de buitenkant van een lijnbus. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie kreeg woensdagavond de melding van een bedrijf aan de Grotestraat. De verdachte bleek op dat moment een lastige klant en hij bedreigde de medewerkers van het bedrijf. Op het moment dat de politie arriveerde was de verdachte al vertrokken.Hij had in het bedrijf diverse vernielingen gepleegd en bedreigde de medewerkers van het bedrijf verbaal. Vervolgens is de man vertrokken. Getuigen meldden dat de man op dat moment met glaswerk naar een lijnbus aan het gooien was. De politie nam poolshoogte om de verdachte vervolgens aan te houden. De man is donderdagmiddag in vrijheid gesteld.

WEERT Invalide man beroofd

WEERT Een 50-jarige Weertenaar is woensdagavond door drie onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee. De man reed omstreeks 20.20 uur in zijn scootmobiel over de Parallelweg. Hij werd vervolgens plotseling door een onbekende man vastgepakt en van zijn scootmobiel getrokken. De man viel op de grond en zag op dat moment dat er nog twee mannen bij zijn belager stonden. Een van de mannen is erin geslaagd de portemonnee van het slachtoffer af te pakken. Vervolgens ging het drietal er te voet vandoor. De man slaagde erin zijn scootmobiel rechtop te zetten. De gealarmeerde politie heeft de man naar het ziekenhuis gebracht waar fotos zijn gemaakt. Het slachtoffer heeft aan de valpartij diverse kneuzingen opgelopen. Volgens het slachtoffer waren zijn drie belagers van Afrikaanse afkomst. Hij mist door de beroving enkele honderden euros.