Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.35 uur) Donderdag 19 september 2002

Born, inbraak in café:
Donderdagmorgen 19 september 2002 hebben twee mannen een inbraak gepleegd in een café gevestigd aan de Sluisweg te Born. Beiden wisten te ontkomen op fietsen.
Een getuige hoorde omstreeks 01.40 uur twee doffe klappen gevolgd door glasgerinkel. Nadat hij op straat, op de Sluisweg, ging kijken waar het geluid vandaan was gekomen zag hij dat een onbekende man uit een geheel vernield raam uit een café geklommen kwam. Hij had de spaarkas uit het café in zijn handen. Buiten het café stond een tweede man op een fiets klaar die een tweede fiets in zijn handen vasthield. De onbekende man die uit het café gekropen kwam sprong snel op de fiets en beiden gingen er vandoor in de richting van het centrum van Born. Beiden zijn onbekend gebleven. Bij onderzoek in het café bleek dat alleen de spaarkas ontvreemd werd. Wat de inhoud daarvan is geweest is nog onbekend.

Stein, weggereden van plaats ongeval:
Een 28 jarige inwoner van Stein is donderdagmorgen 19 september 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed en het plegen van een vluchtmisdrijf.
Op het Wilhelminaplein te Stein veroorzaakte de automobilist omstreeks 02.00 uur een verkeersongeval waarbij hij een geparkeerde auto aanreed. De benadeelde partij sprak de veroorzaker aan over het verkeersongeval maar deze verklaarde zijn autopapieren niet bij zich te hebben en reed zonder zich bekend te maken weg van de ongevalsplek. De gewaarschuwde politie had de identiteit van de vluchter snel achterhaald en bezocht daarop zijn woonadres. Daar had hij bij zijn thuiskomst de nodige problemen veroorzaakt waarbij hij een mishandeling pleegde en een ruit bij de buren vernield werd. De politie heeft de 28 jarige inwoner van Stein aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot omdat de verdachte zich hevig verzette. Na geboeid te zijn kon hij worden overgebracht naar het politiebureau. Een van de agenten die bij zijn aanhouding betrokken was liep door een trap van de verdachte enkele gekneusde ribben op. Aan het politiebureau weigerde de verdachte zijn medewerking te verlenen om een verplichte ademanalyse te ondergaan. Tegen hem werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, vernieling, rijden onder invloed, verzet bij aanhouding en het verlaten van een ongevalsplaats. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek.

Geleen, brandstichting:
Woensdagavond 18 september 2002 heeft een brandstichting plaatsgevonden op de Joannesstraat te Geleen.
Een getuige zag omstreeks 21.35 uur een jongeman op een fiets iets brandends weggooien in de richting van een in en tuin aan de Joannesstraat staande conifeer. De conifeer vatte vrijwel onmiddellijk vlam en brandde geheel af ondanks dat de bewoner de brand bemerkte en meteen begon met blussen. De brandstichter had natuurlijk niet staan wachten om gepakt te worden en was meteen weggereden. Een onderzoek van de politie naar de jongeman leverde geen resultaat op. De benadeelde heeft van de brandstichting aangifte gedaan.