Nieuwsbericht

donderdag, 19 september 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto's gestolen
Alkmaar, woensdag 18 september 2002.
Een aan de Koedijkerstraat, bij het industrieterrein Huiswaard, geparkeerde groene Volvo 164 Oldtimer is op woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur gestolen. De eigenaar was even een winkel binnen gegaan en kwam bij zijn terugkomst er achter dat de auto was verdwenen. De auto heeft het kenteken 27-07-ZT. Alkmaar, donderdag 19 september 2002.
Aan de Camphuysenkade is in de nacht van woensdag op donderdag een auto gestolen. Het betreft een witte Seat Ibiza, met het kenteken TZ-26-DX.

Bromfietscontrole
Heiloo, donderdag 19 september 2002.
Op de Westerweg is een bromfietscontrole gehouden rond 09.20 uur. Daarbij werd viermaal proces verbaal opgemaakt vanwege het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs en twaalfmaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u. Ook op de Kennemerstraatweg werd gecontroleerd. Daar zijn vijf proces verbalen uitgedeeld, drie wegens het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs, eenmaal vanwege het niet voeren van een geel plaatje en eenmaal omdat het fietspad werd gebruikt in plaats van de rijbaan.

NOORDKOP

Aanrijding bromfietsers
Wieringerwerf, woensdag 18 september 2002.
Omstreeks 21.30 uur is op een fietspad langs de Medemblikkerweg een botsing ontstaan tussen twee bromfietsers. Zij kwamen elkaar tegemoet op het fietspad en veroorzaakten een botsing in het donker. Beiden zijn met letsel naar het Sint Jan Ziekenhuis in Hoorn gebracht. De één had een hersenschudding en de ander pijn op de borst.

Drankrijder
Den Helder, 19 september 2002.
Rond 04.00 uur is een 19-jarige autobestuurder uit Den Helder aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend weggedrag. Bij de alcoholcontrole bleek hij bijna tweemaal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Hij krijgt daarvoor een proces verbaal.

Inbraak woning
Warmenhuizen, donderdag 19 september 2002.
In een woning aan de Schoffel is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader heeft de woning kunnen binnengaan door de tuindeuren te openen die niet waren afgesloten. Zowel de woning als de garage zijn doorzocht. Ontvreemd zijn twee portemonnees en een credit card. De portemonnees zijn later teruggevonden, echter zonder geld.

Snelheidscontrole
De Waal/ Den Burg, donderdag 16 september 2002. Zowel op de Sommeltjesweg in De Waal als op de Pontweg in Den Burg is een snelheidscontrole gehouden tussen 11.00 en 12.00 uur. Daarbij zijn drie proces verbalen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid gold 80 km/u , waar 60 km/u is toegestaan.

WESTFRIESLAND

Inbraak woonhuis
Andijk, donderdag 19 september 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag is in een woning aan de Dokter d'Arnaudstraat ingebroken. De dader heeft zich een weg tot de woning verschaft door een keukenraam binnen te dringen middels de techniek van het gaatjesboren. Hij is door de achterdeur weer ontkomen. Daarbij heeft hij onder meer meegenomen een tweetal jassen, merk Pall Mall en Capstar, een telefoon en een zwarte portemonnee met inhoud.

Snelheidscontrole
Benningbroek/Midwoud, woensdag 18 september 2002. Op de Dokter de Vriesstraat in Benningbroek en de Midwouder Dorpsstraat in Midwoud is tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn 100 voertuigen gecontroleerd en vijf proces verbalen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was 73 km/u waar 50 km/u de maximaal toegestane snelheid is. Ook werd een bromfiets van de weg gehaald die opgevoerd was tot viermaal het toegestane vermogen.

Drankrijders
Enkhuizen, donderdag 19 september 2002.
Omstreeks 00.50 uur werd aan de Nelson Mandeladreef een 31-jarige autobestuurder uit Enkhuizen aangehouden. Hij bleek bij de alcoholcontrole ruim 1 ½ maal teveel alcohol te hebben genuttigd. Daarvoor krijgt hij een proces verbaal.
Hoorn, donderdag 19 september 2002.
Op de Willemsweg is rond 01.00 uur een 39-jarige automobilist uit Blokker aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag op de weg. Omdat hij naar alcohol rook werd de man daarop getest. Daarbij bleek hij ruim 3 ½ maal teveel alcohol te hebben gebruikt. De man moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een dagvaarding uitgereikt.