Ingezonden persbericht


---
SlimLine SyncMaster geschikt voor veeleisende werkomgevingen en hoogwaardig gebruik

Samsung introduceert hoogpresterende TFT-schermen met uiterst smalle rand

Rijswijk, 19 september 2002 - Met de SyncMasters 151N (15 inch), 171N (17 inch) en 191N (19 inch) introduceert Samsung TFT-LCD monitoren die hun professionele kwaliteit en hoogwaardige eigenschappen koppelen aan betaalbaarheid. Bijzonder aan de nieuwe reeks monitoren is allereerst de uiterst smalle rand rondom de panels. Dat maakt deze SyncMasters bij uitstek geschikt voor veeleisende werkomgevingen met veel beeldschermen, waarin elke vierkante meter werkruimte zo efficiënt mogelijk moet worden benut. Te denken valt aan medische centra, de gespecialiseerde werkomgevingen bij financiële dienstverleners of callcentra. De drie modellen SlimLine SyncMaster, die zowel aan de muur kunnen worden bevestigd als met een in hoogte verstelbare en horizontaal en verticaal draaibare monitorvoet op de werkplek kunnen staan, bieden alle voorzieningen voor ergonomisch aangenaam werken en zuinig energieverbruik.

Samsung zet met de SyncMasters 151N, 171N en 191N de professionele uitstraling en vormtechnische elegantie voort die bij het begrip SlimLine passen. Vooral in (medische) werkomgevingen waarbij meerdere monitoren worden gelinkt, om zodoende een doorlopend beeldoppervlak te vormen, komt de SyncMaster 171N met de dunste rand van slechts 14 mm tot zijn recht. De beeldschermen van meerdere naast of boven elkaar geplaatste monitoren zijn dan slechts door een rand van 28 mm van elkaar gescheiden.
De SyncMasters zijn ook kostenefficiënt in het gebruik en niet alleen door de kleine 'footprint' op het werkoppervlak. Zo past Samsung ook tal van energiebesparende voorzieningen toe. De monitoren vragen minder dan 40W tijdens gebruik en minder dan 2W in de DPMS Standby Mode. De drie modellen voldoen aan de Energy 2000 Compliant Power standaard en de energiezuinige vereisten van het EnergyStar energielabel. Ook voldoen de monitoren aan de TCO 99 standaard.

Het werken met de SyncMaster 151N, 171N of 191N maakt Samsung tot een aangename bezigheid door juist aan gebruiksgemak en ergonomie veel aandacht te besteden. Er is keuze uit drie soorten monitorvoet, variërend van een smalle uitvoering tot een multimediale versie. Ze zijn afhankelijk van de specifieke uitvoeringsversie draaibaar en in hoogte verstelbaar, om zo optimaal aangepast te kunnen worden aan gebruikerseisen.
Met een lichtopbrengst van 250 cd/m² en hoog contrastratio, een resolutie van 1280x1024 (171N en 191N), een responstijd van 25 ms en een beeldhoek waarbinnen het beeld scherp wordt waargenomen van 140o leveren deze SyncMasters prestaties die het predikaat professioneel rechtvaardigen. De monitoren beschikken over een D-Sub 15Pin interface.

De SyncMasters SlimLine 171N en 191N modellen zijn in oktober beschikbaar en de verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk ¤ 699,- en ¤ 1.099,- inclusief B.T.W.
De SyncMaster SlimLine 151N is in december beschikbaar en de verkoopadviesprijs bedraagt ¤ 499,- inclusief B.T.W. De modellen zijn leverbaar in de kleur zilver.

Technische bijzonderheden
Samsung SyncMaster SlimLine 151N

· Analoog, TN panel

· Randbreedte: 16.2mm

· Resolutie: 1024x768

· Lichtopbrengst: 250 cd/m²

· Ingebouwde voeding

· Monitorstand: landscape en portrait / in hoogte verstelbaar
Samsung SyncMaster SlimLine 171N

· Analoog, TN panel

· Randbreedte: 14mm

· Resolutie: 1280x1024

· Lichtopbrengst: 250 cd/m²

· Ingebouwde voeding

· Multimedia monitorvoet (Optioneel)

· Monitorstand: landscape en portrait / in hoogte verstelbaar
Samsung SyncMaster SlimLine 191N

· Analoog, hoogpresterend PVA panel

· Randbreedte: 18.6mm

· Resolutie: 1280x1024

· Lichtopbrengst: 250 cd/m²

· Ingebouwde voeding

· Multimedia monitorvoet (Optioneel)

· Monitorstand: landscape en portrait / in hoogte verstelbaar
Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van ¤ 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugen chips, TFT-lCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung Electronics actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.