Ingezonden persbericht


---

Internetten.nl's miljoenste bezoeker krijgt jaar lang gratis webhosting!

Usquert, 19 september 2002 - Over ongeveer tweeënhalve dag kan na ongeveer tweeënhalf jaar de miljoenste bezoeker begroet worden op de internetprovider vergelijkingssite www.internetten.nl. Het is nu alweer bijna tweeënhalf jaar geleden dat de miljoenste bezoeker op de andere Bencom website Bellen.com kwam, die destijds vereerd werd met een WAP telefoon. Over ruim tweeënhalve maand wordt de 6 miljoenste bezoeker op Bellen.com verwacht.

De miljoenste bezoeker op Internetten.nl wordt vanzelfsprekend in het internetzonnetje gezet! In samenwerking met enkele adverterende hostingproviders zijn er leuke prijzen (t.w.v. ruim 1500 euro) beschikbaar gesteld: Ladot, Denit, Plant, Netnation en Alpha Mega Hosting bieden allen een jaar lang een gratis hostingpakket inclusief domeinnaam aan! De miljoenste bezoeker kan op een automatisch getoonde pagina kenbaar maken welke van de hostingpakketten hij/zij een jaar lang gratis wil ontvangen. Maar er zijn meer winnaars... Bezoekers 1.000.001,
1.000.002, 1.000.003 en 1.000.004 kunnen kiezen uit de overgebleven hostingpakketten. Zie voor de specificaties van de pakketten en de actievoorwaarden: http://www.internetten.nl/miljoen/miljoen.asp

De laatste maanden steeg het bezoekersaantal op alle Bencom sites explosief. Het gemiddelde per dag van alle 4 sites samen over de laatste 90 dagen is 7.800 unieke bezoekers! Een positief teken ten tijde van alle sombere internetberichten. Zo vallen de inkomsten van hosting van websites van mondiale providers bijvoorbeeld erg terug en staan er in de internetsector honderden banen op de tocht.

De stijgende populariteit van Internetten.nl ligt met name aan het feit dat breedbandinternet fors gegroeid is. Recente rapportages van de Nationale Telecommonitor tonen aan dat het gebruik van ADSL bij huishoudens het afgelopen jaar gegroeid is met 54%. Bij bedrijven bedroeg de groei in dezelfde periode ruim 550%. Vooral sinds de introductie van de goedkopere kabel en ADSL (instap)pakketten wordt er enorm gestunt met de prijzen. Op Internetten.nl kunnen niet alleen de tarieven en de specificaties van alle kabel en ADSL varianten in een oogwenk vergeleken worden, men kan zich voor de meeste aanbieders ook gratis online aanmelden. Daarnaast hebben ruim 250.000 bezoekers inmiddels een snelheidstest uitgevoerd om te zien hoe hun internetprovider presteert.

# # #

Over Bencom
De 17 jarige Ben Woldring, scholier (6 VWO) en internetondernemer, is eigenaar/directeur van Bencom BV (www.bencom.nl). Sinds de oprichting in 1998 is het Noord-Groningse Bencom een winstgevend internetbedrijf, met momenteel 3 personeelsleden in vaste dienst. Ben Woldring begon eind 1998 met de populaire telecomvergelijkingssite Bellen.com. Op Bellen.com zijn alle telefoontarieven van het vaste en mobiele net te vergelijken en kan men gebruik maken van diensten als de Belwijzer (online rekentool voor het tonen van mogelijke besparingen op telefoonkosten). In juli vorig jaar werd Vakantiebellen.com geïntroduceerd, speciaal gericht op de (mobiel) bellende vakantiegangers. De andere Bencom website Internetten.nl, waarop alle internet access- en hostingproviders zijn te vergelijken, krijgt elke dag zo'n 2.500 unieke bezoekers en is met name in populariteit gestegen door een providersnelheidstest en vergelijkingen van alle soorten internetpakketten via de speciaal daarvoor ontwikkelde Internetwijzer.


___
___ B E N C O M B V
___
___ Wadwerderweg 10
___ NL-9988 SX Usquert (GR)
___ Tel +31 (0)595 42 5859
___ Fax +31 (0)595 42 5734
___ http://www.bencom.nl