Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 19-09-2002 Persbericht overval te Maastricht (HP 17.10 uur) Donderdag 19 september 2002

Maastricht, gewapende overval:
Donderdagmiddag 19 september 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een groothandel in sanitairproducten gevestigd aan de Heerderdwarsstraat te Maastricht. De eigenaar werd bedreigd met een vuurwapen en daarna beroofd van het aanwezige kasgeld. Van de overvallers ontbreekt elk spoor.
Omstreeks 14.00 uur kwamen twee onbekende personen het gebouw van de groothandel binnen. In het kantoorgedeelte werd het enige personeelslid overvallen waarbij hij door een van de overvallers vastgepakt en vastgehouden werd. Tevens werd hij bedreigd met een vuurwapen. Een van beide overvallers is in het kantoorgedeelte op zoek gegaan naar geld hetgeen hij ook aangetroffen heeft. Het geld, nog onbekend hoeveel, heeft hij weggenomen waarna beide overvallers het gebouw hebben verlaten. Niet bekend is waarheen en van welk vervoermiddel zij gebruik gemaakt hebben.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk kort voor of na de overval de overvallers op de Heerderdwarsstraat of directe omgeving gezien hebben, mogelijk zelfs van welk vervoermiddel zij gebruik gemaakt hebben. De politie is speciaal op zoek naar een vrouw van middelbare leeftijd die over de Heerderdwarsstraat gefietst heeft en een bestuurder van een witte bestelauto heeft aangesproken en hem medegedeeld heeft dat er een overval gaande was. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van basiseenheid Maastricht Noord-Oost, telefoon 0900-8844.