Gemeente Leiden

Delegatie uit Buffalo City volgt trainingsprogramma in Leiden

Van 19 tot en met 27 september a.s. bezoekt een delegatie uit Buffalo City de Gemeente Leiden. De delegatie bestaat uit drie leden. Zij bezoeken Leiden in het kader van een gemeentelijk trainingsprogramma van de VNG, onderdeel van de Gemeentelijke Samenwerking met Ontwikkelingslanden. Nederlandse gemeenten delen in het kader van dit programma via stages en adviezen hun kennis en ervaring met collega's uit ontwikkelingslanden.

De deelnemers uit Buffalo City volgen in Leiden een trainingsprogramma over emancipatie (gender). Het programma start op vrijdag 20 september om 8.45 uur met een ontvangst door burgemeester Lemstra en een rondleiding door het stadhuis. De ontvangst vindt plaats in kamer 233 op het Stadhuis in Leiden.

Het vervolgprogramma staat in het teken van verschillende emancipatiethema's, bijvoorbeeld emancipatie en personeelsbeleid, bestrijding van geweld tegen vrouwen en kinderen, politieke besluitvorming en homo-emancipatie. Besprekingen, werkbezoeken en dergelijke maken de thema's praktisch en inzichtelijk. Het programma is als bijlage aan dit persbericht toegevoegd.

De deelnemers aan het trainingsprogramma zullen samen met de Gemeente Leiden een vervolg geven aan deze week, door een langer durend project op te zetten. Aan het eind van de week moet er een projectplan liggen. Het resultaat zal worden gepresenteerd op de slotdag, waar ook andere Afrikaanse delegaties die deze week bij een gemeente op bezoek zijn, aanwezig zullen zijn.

Het is de derde keer dat Leiden deelnemers ontvangt voor een trainingsprogramma over emancipatie. Dit heeft er onder andere toe geleid dat het onderwerp emancipatie binnen de gemeentelijke organisatie van Buffalo City op de agenda kwam te staan. Inmiddels is in Buffalo City besloten dat er een genderbureau wordt opgericht.