Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 19-09-2002 Persbericht district De Leijgraaf

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

Woensdagmiddag heeft de politie een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden nadat deze ver-moedelijk had ingebroken in auto`s op het parkeerterrein aan de Nieuwe Markt te Uden. Ge-tuigen belden de politie, die ter plaatse ging en de man aan wist te houden. Er bleek in twee auto`s ingebroken te zijn. De man is ingesloten.

VECHTPARTIJ

Woensdagavond was er een vechtpartij tussen een aantal allochtone mensen aan het Bolken-plein te Veghel. Er zijn vier mensen aangehouden. Een diensthond moest een groep van en-kele tientallen mensen op afstand houden. Na de melding ging de politie ter plaatse. Er ble-ken over en weer klappen te zijn gevallen naar aanleiding van beledigende opmerkingen van één van hen. De politie heeft een 16-jarige jongen daarbij aangehouden. Hierbij sloeg hij een agente vol in het gezicht, terwijl een andere agent schaafwonden opliep. Ook een tegen een auto schoppende jongen van 11 en zijn zus van 18 zijn aangehouden. Een 15-jarige jon-gen die de politie beledigde, is eveneens aangehouden. De 16-jarige jongen is later in verze-kering gesteld. De verdachten kwamen alle uit Veghel.

VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN

Woensdagavond heeft de politie een 19-jarige Udenaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fork-lift bij de in aanbouw zijn A50 ecoduct aan de Nistelrodese-weg bij Uden. Toen de politie ter plaatse kwam zat de fork-lift vast in het zand. Er was ook melding gemaakt van betrokkenheid van een blauw vrachtwagentje, maar die was al weg. Een andere surveillance-eenheid zag deze auto over de Bitswijk in Uden rijden, op de Bo-gerdstraat kon de bestuurder worden aangesproken en aangehouden.

INBRAAK GARAGE

In de garage van een huis aan de Narcisstraat te Uden is vannacht ingebroken. Er zijn twee fietsen en eten uit de diepvries weggenomen.