Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 19 september 2002, district Oosterhout

Datum: 19/9/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Inbreker op heterdaad betrapt en vrijgelaten
HANK: Op donderdag 19 september 2002, rond middernacht, spoedde de politie zich voor een inbraakalarm naar een woning aan het Warmondplein te Hank. De politie stelde rondom de woning een onderzoek en trof daarbij geen braaksporen of verbrekingen aan. Bij onderzoek in de woning betrapte de politie de vermoedelijke dader op heterdaad. De dader bevond zich in de woonkamer. Het bleek een vleermuis te zijn. Na deze een beetje gecorrigeerd te hebben vloog hij naar buiten en zag hij zijn vrijheid tegemoet. Hoe de vleermuis binnengekomen is, is onbekend. Het alarm bleek dus goed te werken.

Onder invloed auto besturen:
HANK: Op donderdag 19 september 2002 omstreeks 00.45 uur arresteerde de politie een 39- jarige man uit Dussen. Hij reed in een auto terwijl hij teveel alcohol genuttigd had. De verdachte werd betrapt op de Schenkeldijk in Hank. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij passeerde namelijk een vluchtheuvel aan de verkeerde kant en vestigde zodoende de aandacht op zichzelf. Bij een ademanalyse blies hij een uitslag van 515 ug/l. Kreeg een proces-verbaal mee naar huis en een rijverbod van 5 uur.

Team Loon op Zand:

Snelheidscontrole in 30 km-zone
LOON OP ZAND: Op donderdagochtend 19 september 2002 hield de politie tussen 07.00 en 09.00 uur een snelheidscontrole in de Bergstraat te Loon op Zand. De politie heeft vorige week aangekondigd dat in de maanden september en oktober extra snelheidscontroles worden gehouden in de Bergstraat. Dit op verzoek van de omwonenden. Gebleken is namelijk dat veel woon-werkverkeer de Bergstraat als sluiproute gebruikt. Men wil kennelijk zodoende de verkeerslichten op de kruising Midden Brabantweg Heideweg Hoge Steenweg omzeilen. De Bergstraat is ingericht als 30 kilometerzone. Er waren 385 passanten waarvan er 88 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. Dit betrof overigens een bromfietser.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelheidscontroles in Geertruidenberg
GEERTRUIDENBERG: Op woensdag 18 september 2002, hield de politie een snelheidscontrole op Stationsweg en de Kanaalweg Oost te Geertruidenberg. De politie gebruikte daarbij de zogenaamde LaserPatrol. Er werden in totaal 140 passanten gecontroleerd en er werden 3 snelheidsovertredingen vastgesteld. Op de Stationsweg werden 2 snelheidsovertreders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Voorts werd 1 bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Op de Kanaalweg Oost werd 1 bestuurder bekeurd, die 96 km per uur reed in plaats van de toegestane 80 km/u.

Snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen
GEM. DRIMMELEN: Op woensdag 18 september werden van 09.00 tot 17.00 uur in de gemeente Drimmelen diverse snelheidscontroles gehouden. Locatie: Kerkdijk te Helkant
Tijdsduur: van 09.40 tot 11.40 uur
Passanten: 192
Overtredingen: 25
Hoogste snelheid: 54 km per uur

Locatie: Spoorstraat Hooge Zwaluwe
Tijdsduur: van 11.50 tot 13.50 uur
Passanten: 455
Overtredingen: 34
Hoogste snelheid: 65 km per uur

Locatie: Dorpsstraat Wagenberg
Tijdsduur: van 14.00 tot 16.00 uur
Passanten: 280
Overtredingen: 140
Hoogste snelheid: 65 km per uur

Snelheidscontrole te Hooge Zwaluwe
HOOGE ZWALUWE: Op donderdagmorgen 19 september werd ook op de Kerkdijk te Hooge Zwaluwe een snelheidscontrole gehouden. Het aantal passanten bedroeg 207, waarvan er 38 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 61 km per uur.

Team Waalwijk:

Diefstal van auto
WAALWIJK: Een donkerblauwe Ford Escort, die geparkeerd stond in de Paul Dukasstraat te Waalwijk, werd in de nacht van donderdag 19 september 2002 ontvreemd. De auto is voorzien van het Nederlandse kenteken LN-LP-38. Op 28 juli jl. is de vorige auto van dit gezin ook al gestolen vanuit de Paul Dukasstraat. Hiervoor hield de politie toentertijd de vermoedelijke dader aan. Deze dader is recent door de rechter veroordeeld voor autodiefstal. De politie is nu op zoek naar de dader van deze tweede diefstal.

Verkeersongeval met politievoertuig
WAALWIJK: Op donderdag 19 september 2002 omstreeks 13.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Burgemeester Smeelelaan Putstraat Ambrosiusweg. Een politiesurveillanceauto, onderweg voor een assistentie verlening aan andere collegas, naderde deze kruising over de Ambrosiusweg en reed daarbij links voorbij een verkeersheuvel. Dit omdat rechts een aantal autos voor het verkeerslicht stilstonden. Op de kruising reed een 61 jarige fietster uit Waalwijk met wie, de ondanks fors remmen van de politieauto, een botsing niet meer kon worden voorkomen. Niet bekend is of de fietster uit een zijweg kwam dan wel linksaf wilde slaan. De vrouw kwam ten val en is per ambulance met een beenbreuk en hoofdwond naar het ziekenhuis in Tilburg overgebracht. Zij verkeert niet in levensgevaar. Kort voor de botsing passeerde de surveillanceauto enkele personenautos, waarbij de politie blauw zwaailicht met sirene voerde. Onderzoek naar de toedracht van het ongeval wordt gedaan door een leidinggevende van het naburige politiedistrict Tilburg. Het technisch onderzoek geschiedt door medewerkers van Forensisch Technisch Onderzoek van de regiopolitie s-Hertogenbosch. Dit om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen. Betrokken politieagenten worden door een bedrijfsopvangteam opgevangen. De politie betreurt het voorval.

Team Oosterhout:

Vrouw berooft van fiets
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een brutale fietsdiefstal die plaatsvond op woensdagmiddag 18 september omstreeks 13.15 uur. Het overkwam een 47 jarige Oosterhoutse vrouw op de Bredaseweg in Oosterhout. Zij was bezig met haar boodschappen in de fietstassen van de fiets te laden, toen er een jongen naast haar fiets staan. Zij dacht dat de jongen kwam helpen, maar de jongen pakte haar fiets en reed er mee weg. Even later sprong een andere jongen achterop en ze fietsten over de Bredaseweg weg in de richting van Teteringen. Het betreft een blauwe damesfiets merk, Gazelle, type: Laguna, voorzien van 2 zwarte fietstassen.

Politie betrapt dronken automobilist
OOSTEIND: Op woensdagavond 18 september 2002 omstreeks 21.05 uur betrapte de politie een 35 inwoner van Tilburg toen hij dronken achter het stuur zat. Dit gebeurde op de Heistraat te Oosteind. De politie arresteerde de Tilburger en nam hem mee naar het politiebureau. De ademanalyse leverde een uitslag van 615 ug/l. (220 ug/l. is de wettelijke ondergrens). Het rijbewijs is van de verdachte ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 7 uur opgelegd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Diefstal personenauto
OOSTERHOUT: Tussen donderdag 19 september 00.00 uur en 07.00 uur werd vanaf de parkeerplaats aan de Frans Halsstraat te Oosterhout een rode Opel Kadett, voorzien van het kenteken YN-83-BS gestolen.

Lelijke valpartij
OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 19 september omstreeks 13.35 uur kwam een 79 jarige Oosterhouter op de van Boischotlaan te Oosterhout lelijk ten val. Hij wilde naar de ter plaatse staande brievenbus lopen, toen hij struikelde. Hierbij viel hij met zijn hoofd op de grond, waardoor zijn bril zijn oogkas verwondde. De man bloedde hevig uit de hoofdwond. De politie verleende eerste hulp. Gezien het letsel is hij per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda. De politie heeft, nadat het slachtoffer was afgevoerd, zijn auto even thuis gebracht.