Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-09-2002 2e persbericht van donderdag 19 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewonde bij ongeval op snelweg
Bij een ongeluk op de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven is een motorrijder van 37 uit het Limburgse Susteren gewond geraakt. Hij is met nekletsel naar het MMC in Veldhoven gebracht. Het ongeluk gebeurde rond 9.00 uur voor het knooppunt Leenderheide. Er waren in totaal vijf personenautos en een motor bij betrokken. De bestuurster van een auto remde voor een file en week uit naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Bij deze manoeuvre reed zij de motorrijder aan. Door deze aanrijding reden nog drie autos tegen elkaar. Dit had blikschade tot gevolg. Het verkeer op de A2 voor knooppunt Leenderheide is een tijdje stilgelegd om de hulpdiensten de kans te geven hun werk te doen.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Donderdagmorgen is in een loods aan de Kruisstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In de professionele kwekerij stonden 436 volgroeide hennepplanten en in een naastgelegen ruimte stonden 258 jonge plantjes. De planten zijn in beslag genomen, evenals de apparatuur. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. Het energiebedrijf is gewaarschuwd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van kweker.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op enkele plaatsen in Gestel zijn donderdag 11 bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood, maximum snelheid, rijden over de busbaan en geen richting aangeven.

Helmond: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole op de Aarle Rixtelseweg zijn donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur 11 verkeersdeelnemers bekeurd omdat zij de gordel niet droegen.

Son: Bestelauto weggehaald
Vanaf de Marijkestraat is een rode Mercedes Benz Vito bestelauto (VN-ND-10) weggehaald. Het gebeurde donderdagochtend tussen 00.00 en 6.30 uur.

Deurne: Inbraak in horecabedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een horecabedrijf aan de Stationsstraat. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de zaak verdwenen 36 pakjes sigaretten, 14 pakjes shag en geld uit kassalade, fooienpot en biljartklokken.

Budel Dorplein: Hennepplanten in de achtertuin
Donderdagmorgen zijn in de achtertuinen van twee woningen aan de Koningin Emmastraat hennepplanten gevonden. In een van de tuinen stonden 153 planten en bij de buren 20. De planten zijn in beslag genomen. De bewoners waren niet thuis. Zij moeten nog gehoord worden.

Soerendonk: Snelheid
Op donderdag tussen 13.00 en 15.15 uur is op de Molenheide een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 150 voertuigen en 20 deden dat te snel. De hoogste snelheid was 117 km/u. 80 mag.

Geldrop: Snoep weg bij inbraak
Bij een inbraak in de kinderboerderij aan de Mierloseweg zijn ongeveer 20 repen chocola en 15 zakjes chips weggehaald. Dat is gebeurd tussen woensdagavond en donderdagmorgen. De inbreker is binnengekomen door een raam in het kantoor open te breken.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Plank is donderdag tussen 13.40 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 741 bestuurders reden er 6 te hard. De hoogste snelheid was 70 km/u. 50 is toegestaan.