Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-09-2002 Mediaberichten 19 september (18.00 uur) / laatste berichten

WEERT Invalide man beroofd


- aanvullend bericht -

WEERT Een 50-jarige Weertenaar is woensdagavond door drie onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee. De man reed omstreeks 20.20 uur in zijn scootmobiel over de Parallelweg. Hij werd vervolgens plotseling door een onbekende man vastgepakt en van zijn scootmobiel getrokken. De man viel op de grond en zag op dat moment dat er nog twee mannen bij zijn belager stonden. Een van de mannen is erin geslaagd de portemonnee van het slachtoffer af te pakken. Vervolgens ging het drietal er te voet vandoor. De man slaagde erin zijn scootmobiel rechtop te zetten. De gealarmeerde politie heeft de man naar het ziekenhuis gebracht waar fotos zijn gemaakt. Het slachtoffer heeft aan de valpartij diverse kneuzingen opgelopen. Volgens het slachtoffer waren zijn drie belagers van Afrikaanse afkomst. Hij mist door de beroving enkele honderden euros.

Net voor de beroving reed er een auto vanuit de Isidoruspasage in de richting van het slachtoffer. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze auto, vermoedelijk een oud model Toyota. Ook ander getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de politie in Weert, bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief)

REGIO 1216 snelheidsboetes

LIMBURG-NOORD Bij diverse snelheidscontroles heeft de poltie en het verkeershandhavingsteam (VHT) woensdag en donderdag 1216 bekeuringen opgemaakt. Het VHT bekeurde 858 hardrijders en de politie uit de basiseenheden bekeurde in totaal 358 hardrijders.

WEERT - Op de Suffolkweg in Weert bekeurde de politie donderdagmiddag zes hardrijders. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 77 km per uur bij een maximale limiet van 50 km per uur. Op de Hushoverweg in Weert bekeurde de politie woensdagmiddag zes hardrijders. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen helm droegen.

ROERMOND - Op de Julianalaan in Roermond controleerde de politie donderdagmiddag de snelheid van 148 passanten. In totaal zes voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 65 km per uur.

Op de Hornerweg in Roermond controleerde het verkeershandhavingsteam donderdagmorgen de snelheid van 5760 passanten. In totaal 196 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 129 km per uur.

Op de Maastrichterweg in Roermond controleerde het verkeershandhavingsteam donderdagmorgen de snelheid van 5240 passanten. In totaal 372 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 99 km per uur.

NEER - Op de Roggelsedijk in Neer controleerde de politie donderdagmorgen de snelheid van 1400 passanten. In totaal 278 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 130 km per uur.

SWALMEN - Op de Beeselseweg in Swalmen controleerde de politie donderdagmorgen de snelheid van 62 passanten. In totaal 23 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 78 km per uur.

Op de Peelveldlaan in Swalmen controleerde de politie donderdagmorgen de snelheid van 361 passanten. In totaal 19 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 77 km per uur.

Op de Asseltsestraat in Swalmen controleerde de politie donderdagmorgen de snelheid van 37 passanten. In totaal 20 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 30 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 68 km per uur.

BLERICK - Op de Vastenavondkampweg in Blerick controleerde het verkeershandhavingsteam woensdag de snelheid van 1600 passanten. In totaal 74 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 85 km per uur.

Op de Eindhovenseweg in Blerick controleerde het verkeershandhavingsteam woensdag de snelheid. In totaal 20 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 70 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 130 km per uur.

Op de Rijksweg in Blerick controleerde het verkeershandhavingsteam woensdag de snelheid van 4560 passanten. In totaal 196 voorbijgangers overschreden de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid is niet bekend.