Campina Melkunie

Datum : 19-9-2002
Plaats : Woerden

Albert Heijn en Edah halen pakken melk terug met penicilline

Albert Heijn en Edah hebben vanmiddag bekend gemaakt dat ze een beperkt aantal pakken halfvolle melk terughalen waarin penicilline zit. De melk is afkomstig van een productiebedrijf van Campina.

Uit informatie van Albert Heijn en Edah blijkt dat deze pakken halfvolle melk vooral zijn uitgeleverd in de zuidelijke provincies. Het gaat uitsluitend om pakken halfvolle melk onder de merken Albert Heijn huismerk, De Molen (1,5 liter) en Edah huismerk (1,0 liter), met de productiecode NL-Z0197 en als uiterste houdbaarheidsdatum 25 september (25/09).
De recall betreft uitsluitend de pakken halfvolle melk van deze merken, deze productiecode en deze houdbaarheidsdatum. Uit voorzorg wordt consumenten aangeraden om de melk niet te consumeren en deze weer in te leveren bij Albert Heijn of Edah. Consumptie van de melk leidt niet tot gevaar voor de volksgezondheid, zo hebben TNO-Voeding en de Keuringsdienst van Waren bevestigd. Alleen mensen die overgevoelig zijn voor penicilline, kunnen mogelijk last krijgen van huiduitslag.
Vermoedelijk is het probleem ontstaan door een fout bij een van de melkveehouders van Campina.