Gemeente Bergen op Zoom


Nieuwe directeur Markiezenhof en Regionaal Historisch Centrum

foto: Dhr. Wim Reijnders

Met ingang van 1 januari 2003 krijgt het Markiezenhof en het Regionaal Historisch Centrum in de persoon van de heer Wim Reijnders een nieuwe directeur. Met het in dienst treden van de heer Reijnders zijn de teams van het RHC en het Markiezenhof weer volledig bemand.
Reijnders is te typeren als een man van de praktijk. De uit Zeeuws Vlaanderen afkomstige Reijnders begon zijn loopbaan als docent op LHNO scholen in onder andere Sas Van Gent. Via het ministerie van Sociale Zaken, de gemeente Steenbergen, het Streekarchief Nassau-Brabant en het streekarchief Het Kwartier te Oisterwijk kwam hij terecht in zijn huidige functie: directeur van het RHC Tilburg. In de tussentijd volgde hij onder andere studies op het gebied van geschiedenis, archivering en management. In Tilburg is hij tevens interim-directeur van het textielmusem.

Met de heer Reijnders denkt de Gemeente Bergen op Zoom de juiste man op de juiste plaats te hebben gekregen.
Het Markiezenhof en RHC zijn zeer ingenomen met de komst van Reijnders. Hij heeft een brede belangstelling ten aanzien van het culturele veld, kent de praktijk en kan door zijn duidelijke visie en doelgerichtheid een uitstekende bijdrage leveren aan de ambitieuze plannen van de gemeentelijke sector cultuur, waarvan zowel het Markiezenhof en RHC onderdeel van zijn. Reijnders woont in Wouw en is naast zijn werk actief in verschillende onderwijsgroeperingen en archiefinstellingen.