Gemeente Bergen op Zoom


Museum het Markiezenhof doet mee aan internationale website

Gemeentemuseum het Markiezenhof gaat meedoen aan de ontwikkeling van een website waaraan verschillende musea uit diverse landen zullen deelnemen.
Eind vorig jaar heeft de directie van het Markiezenhof een subsidieverzoek ingediend bij de European Commission for Education and Culture in Brussel.

A peep behind the scenes
Het ging om een subsidieverzoek voor het project 'A peep behind the scenes'. Dat is een samenwerkingsverband van Het Markiezenhof met het Museo Nazionale della Giostra e dello Spettacolo Popolare in Bergantino (Italië), het Schaustellermuseum in Essen (Duitsland), het National Fairground Archive, University of Sheffield (Engeland).
Het Markiezenhof is projectleider en eindverantwoordelijke. De bedoeling is op 1 september 2003 een geavanceerde website gerealiseerd te hebben waarin het ontstaan en de geschiedenis van de kermis en de daaruit ontstane fenomenen als het circus, de dierentuin, het anatomisch museum, het theater, het toneel en de bioscoop, op een aantrekkelijke, laagdrempelige manier aan een groot Europees publiek kan worden gepresenteerd. Uiteraard is de website ook een forse promotie voor de participerende kermismusea. De projectaanvraag is inmiddels gehonoreerd. De European Commission for Education and Culture heeft een bedrag beschikbaar gesteld van 118.551,-.