Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 september 2002,

GGD Eindhoven zoekt vrijwilligers voor "de baan"!

Reeds enkele jaren geeft de GGD Eindhoven met succes voorlichting aan jongens en mannen die seks hebben in parken en op parkeerplaatsen in Eindhoven. Deze plaatsen worden ook wel de baan genoemd. De voorlichting wordt gegeven door een groep vrijwilligers. Zij verstrekken niet alleen informatie over veilig vrijen maar bieden tevens ondersteuning indien een baanbezoeker slachtoffer wordt van geweld en beroving. Bovendien dragen de vrijwilligers zorg voor een folderdistributie-netwerk en geven zij voorlichting tijdens activiteiten voor homo- en biseksuele jongens en mannen.

Het doel van deze activiteiten is het tegengaan van het onveilig vrijen op de banen (maar ook op andere plaatsen), het bevorderen van het juiste condoomgebruik en het doen afnemen van de kans op een soa-besmetting, waaronder besmetting met het hiv-virus.

Het bestaande team, drie mannen en een vrouw, zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het team komen versterken. We denken aan (allochtone) mannen en vrouwen die bekend zijn met de baan en of de homocultuur. We vragen ongeveer vier uur van je vrije tijd per week, een niet moraliserende instelling en de bereidheid tot het volgen van een training.
De GGD Eindhoven biedt ondersteuning door een ervaren groep van vrijwilligers en een teambegeleider. Bovendien kun je regelmatig deelnemen aan werkbijeenkomsten. Je ontvangt voor het preventiewerk een vrijwilligers- en onkostenvergoeding van de GGD Eindhoven.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek met de teambegeleider van het Baanplusproject: Peter Jacobs, GGD Eindhoven, 040-2384066.