Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten

2002-09-19: De helpende handjes van DSO


---

Ongeveer 200 medewerkers van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente Den Haag zetten zich vanmiddag in voor het goede doel. Er wordt bij negen verschillende Haagse organisaties vrijwilligerswerk gedaan. Klussen voor de jongerenopvang, koken voor lichamelijk gehandicapten en wandelen met bejaarden zijn slechts enkele van de activiteiten die vanmiddag gaan plaatsvinden.

Henk Jagersma, algemeen directeur van de dienst, opende de vrijwilligersdag vanmiddag om 13.00 uur in het Atrium van het stadhuis. Hij sprak zijn waardering uit over het feit dat de animo van de DSOers voor een dergelijke invulling van de dag zo groot blijkt te zijn. In plaats van een sportdag of een personeelsuitje werd er door de medewerkers de voorkeur aan gegeven zich belangeloos in te zetten voor de minder bedeelden in de stad. Er doen maar liefst 200 mensen mee, waaronder de algemeen directeur zelf maar ook een aantal andere leden van het Management Team.

De aanleiding voor het invullen van de jaarlijkse personeelsdag met vrijwilligerswerk was het jaar van de vrijwilliger in 2001. DSO wilde zich hierbij aansluiten door het personeel de mogelijkheid te bieden eens kennis te maken met het begrip vrijwilligerswerk. Het enthousiasme van zowel de medewerkers als de betrokken organisaties zo groot dat besloten is het programma dit jaar te herhalen bij nieuwe organisaties. Er wordt bij negen verschillende organisaties gewerkt;

De Compaan (woongemeenschap meervoudig gehandicapten); Goodwill Werk Leger des Heils (jongerenopvang, locatie Frankenstraat); Vier verschillende bejaarden/verpleeghuizen; De Kameleon (sportvereniging voor lichamelijk gehandicapten); Duinwaterbedrijf Zuid Holland; Stadsboerderij Herweyerhoeve.

Met in het achterhoofd het thema 'DSO is meer dan bouwen' wil de dienst het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers zetten. Niet iedereen realiseert zich dat er nog altijd organisaties bestaan die hun bestaansrecht ontlenen aan de inzet van vrijwilligers. DSO bouwt aan de stad maar is er ook voor de mensen die in die stad wonen. Dus ook de 'minder bedeelden'. Tijdens deze dag proberen we daar even extra bij stil te staan.

19 september 2002

last update: 19-9-2002 16:27:39 ;pag.: 15786; auteur: 112;cat.: