CMHF

CMHF maakt bezwaar tegen betekenen dwangbevel per post

CMHF heeft fractielid L. van Dijke van de Christen Unie laten weten ernstig bezwaar te maken tegen zijn pleidooi om het betekenen van dwangbevelen per post af te handelen in plaats van door een deurwaarder. De voorzitter van de Sectieraad Belastingdienst van de CMHF, F. Koops, schrijft in zijn brief aan Van Dijke twee belangrijke bezwaren te zien in zijn plannen. Ten eerste wil de Sectieraad dat de rechtsbescherming van de burger gehandhaafd blijft en ten tweede ziet de raad een aantal praktische problemen.

'...met maximale inzet worden nagestreefd dat het te betekenen stuk de betrokkene ook daadwerkelijk bereikt. De officiële betekenprocedure garandeert deze maximale inzet. Wanneer dwangbevelen per post worden bezorgd valt deze zorgvuldige procedure weg', zo schrijft Koops in zijn brief aan de fractiewoordvoerder belastingzaken van de Christen Unie.

Een praktisch bezwaar is dat een al dan niet aangetekend dwangbevel per post als de zoveelste aanmaning van de overheid ervaren wordt en zeker geen sterke aandrang tot betalen oplevert. Ook komt de persoonlijke toelichting op een dwangbevel en de begeleiding in het geding. Van Dijke heeft nog niet op het schrijven van de Sectieraad Belastingdienst CMHF gereageerd.

19-09-2002

CMHF - Postbus 176 - 2260 AD Leidschendam - tel.: (070) 419 19 19 - centrale@cmhf.nl