Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-09-2002 4e persbericht 19 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Flessentrekkerij
Op de Markt is donderdagmiddag een 31-jarige Fransman aangehouden. Hij had hier een paar biertjes gedronken in een horecagelegenheid zonder te betalen. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij weggestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook op de Kerkstraat werd donderdag rond 19.45 uur een 26-jarige Eindhovense verdachte aangehouden in verband met flessentrekkerij. De man zou voor ruim 70 Euro gegeten hebben in een horecagelegenheid aan de eerdergenoemde straat zonder hiervoor te betalen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hierna is hij naar huis gestuurd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: 900 kilo zand gestolen
Vanaf een terrein behorende bij een woning aan de Gaspeldoornlaan is tussen woensdag 19.00 uur en donderdag 14.00 uur een grote zak met 900 kilo geel zand weggenomen.

Helmond: Fietsers bekeurd in voetgangersgebied
Op de Brouwhorst, een voetgangersgebied, is donderdag tussen 15.30 en 16.45 uur een verkeerscontrole gehouden. Voor het fietsen door het voetgangersgebied werden zes bekeuringen uitgedeeld.

Helmond: Mishandeling
In zijn woning in de Burgemeester van Houtlaan is donderdag rond 15.30 uur onder verzet een 38-jarige man aangehouden. De politie gebruikte pepperspray om de man mee te kunnen nemen. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 69-jarige buurman kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer werd door de verdachte op zijn achterplaats gesleurd waar een vechtpartij ontstond. De man kwam op de grond terecht en werd in zijn gezicht geslagen. Hij liep een snee in zijn gezicht op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Auto gestolen
Vanaf de Prinses Marijkestraat is donderdag tussen 16.15 en 17.00 uur een rode Opel Kadett met het kenteken ZT-54-RF gestolen.

Deurne: Fietsendief op heterdaad betrapt
Na een korte achtervolging kon op de Haijdnstraat donderdag rond 15.30 uur een 27-jarige man uit Helmond aangehouden worden. De verdachte was kort voor zijn aanhouding op heterdaad betrapt toen hij een fiets wegnam die achter een woning aan de Griegstraat stond. De bewoonster en een getuige achtervolgden de verdachte en schakelden de politie in. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Motorrijder gevallen
Op de Eindhovensedijk is donderdagmiddag rond 17.00 uur een 39-jarige motorrijder uit Rotterdam gewond geraakt. De motorrijder kwam ten val toen hij wilde stoppen. Hij zette zijn voet op de grond en bleef ergens achter hangen waardoor hij zijn evenwicht verloor. De man is met verwondingen aan zijn been naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Westerhoven: Bromfietscontrole
Op de Hoeverstraat zijn donderdag negen bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden acht bekeuringen uitgedeeld. Zeven voor de constructiesnelheid en één voor het ontbreken van het gele plaatje.