Gemeente Groningen

Nieuws

vrijdag 13 september 2002

Vensterschool in Beijum

In Beijum, de kinderrijkste wijk van Groningen, is een vensterschool van start gegaan. Vier peuterspeelzalen, vier basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs vormen de Vensterwijk Beijum, samen met allerlei andere instellingen in de wijk.

Donderdag 12 september vond het officiële startschot plaats, met als thema milieu. Op het grasveld naast de Beijumkorf verzamelden de honderden kinderen van de basisscholen en peuterspeelzalen zich met mutsen gemaakt van oude kranten. Ze zongen een lied en deden mee aan een kleurwedstrijd en een quiz. Locatiemanager van de Vensterwijk Ruud van Erp en wethouder Wicher Pattje hielden een toespraak. Pattje zette de start van de nieuwe vensterschool bovendien kracht bij door zelf door een groot venster te klauteren dat was afgeplakt met papier.

De kinderen van de vensterschool hebben kijkdozen gemaakt, voor de gelegenheid vensterdozen genoemd. Tot en met 30 september kunt u ze bekijken in de bibliotheek in Beijum. Deze bibliotheek toont ook een tentoonstelling over milieu, het onderwerp waaraan de vensterkinderen de hele maand september werken.

In Beijum krijgt de Vensterschool niet één centraal gebouw, maar is het een samenwerkingsverband tussen de deelnemende scholen en instellingen als de thuiszorg, GGD en de naschoolse opvang. Locatiemanager Ruud van Erp, noemt een voorbeeld: 'De kinderen krijgen sportmodules die hen tijdens én na schooltijd laat sporten in groepsverband.' Ook kunnen de kinderen leren schaken, en ouders kunnen cursussen opvoedingsondersteuning volgen.

Wilt u meer weten over vensterscholen, ga dan terug naar de homepage www.groningen.nl. Klik onder websites van de gemeente Groningen op Vensterschool.