Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 19 september 2002

ALGEMENE INFORMATIE

K.C. A. INZAMELING Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo,
De chemokar zal vrijdag a.s. weer de ronde doen door een deel van de gemeente. Klein chemisch afval kan ook ingeleverd worden op de Gemeentewerf aan de Hanzeweg te Denekamp, die daarvoor open is op woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en zaterdag van 9.00-12.00 uur.

Bij deze vragen wij u vriendelijk het klein chemisch afval niet zomaar weg te gooien, want het is zeer schadelijk voor het milieu. Chemisch afval is namelijk puur vergif.

De inzameling in alle vier kerkdorpen is dus vrijdag 20 september a.s
De halteplaatsen en tijden zijn:

HALTEPLAATS

TIJD

Saasveld, Parkeerplaats Bruins

9.00-10.00

Deurningen, Plechelmusplein

10.30-11.30

Weerselo, Parkeerpl. Nabij Trefpunt

13.30-14.30

Rossum, Thijplein

15.00-16.00


Voor nadere informatie kunt u zich dagelijks voor de middag wenden tot de afdeling Beheer en Onderhoud van de sector Ruimte, locatie Weerselo, telefoon: 0541-854276.

Uitstel bespreking concept-beleidsnota 'Sport binnen nieuwe grenzen' Zoals reds eerder bericht is de thema-avond voor sportverenigingen in de gemeente Dinkelland over de concept sportnota 'Sport binnen nieuwe grenzen verplaatst van 10 september naar 24 september. De verplaatsing geschiedt op verzoek van verenigingen, die verzocht hebben om meer voorbereidingstijd.
Op de thema-avond zal Marktplan Adviesgroep de conceptnota presenteren, waarna er ruimte is voor discussie. De resultaten van de avond zullen in de definitieve versie van de nota worden verwerkt. De bespreking vindt plaats op dinsdag 24 september a.s. , aanvang 19.30 uur, in zaal Ensink, Lemselosestraat 4 te Weerselo.

VERGADERINGEN

Commissie voor de Bezwaarschriften

Donderdag 26 september 2002 , aanvang 19.45 uur, locatie gemeentehuis Denekamp
Secretaris is de heer E.C.B. Hoitink

Agenda


1. (19.45 uur) bezwaarschrift van de heer G.H.M. Dujardin tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 4 juni 2002 inhoudende de weigering van een bouwvergunning ter legalisatie van een uitgebouwd kozijn / gewijzigde dakkapellen aan het pand Oostwal 2 te Ootmarsum.


2. ( 20.30 uur) bezwaarschrift van 11 juli 2002 van Morsink architecten in bouwmanagement namens Vinus Vita B.V. tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 2 juli 2002, inhoudende de weigering om vergunning te verlenen voor een uithangbord aan het pand Marktstraat 8 te Ootmarsum.

Inlichtingen bij de secretaris, de heer E.C.B. Hoitink, telefoon: 854182, gemeentehuis Denekamp.

BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 12 september jl. onder andere de volgende besluiten genomen:


1. De Exploitatieverordening Dinkelland 2002 is vastgesteld.
2. Het budget 2002 voor Stichting "De Timp" is vastgesteld.
3. Voorbereidingsbesluit voor bouw woning aan Diepengoor, Denekamp is genomen.

4. Voorbereidingsbesluit voor uitbreiding bedrijfspand Nijverheidsstraat 10, Denekamp is genomen.

5. Integratie Wvg - advisering RIO.

6. De Algemene Subsidieverordening gemeente Dinkelland is vastgesteld.

7. De wethouder J.G. Johannink is benoemd tot plaatsvervangend lid Regioraad van de Regio Twente.

8. De Prioriteitenlijst restauratie Rijksmonumenten is vastgesteld.
9. De raad stelt beroep in tegen het besluit G.S. tot onthouding goedkeuring aan bestemmingsplan 'Saasveld, bedrijventerrein De Zoeke'.

10. De raad heeft ingestemd met de benoeming van de heer Mr. O.J.R.J. Huitema tot raadsgriffier en de heer J. Bogers tot plaatsvervangend raadsgriffier.

Krediet beschikbaar gesteld voor:

Aankoop grond Rammelbeekweg voor EuroEiland van A.J. Olde Dubbelink.

OFFICIËLE PUBLICATIES

VERZOEK TOT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WEGVERKEERSLAWAAI.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn Gedeputeerde Staten van Overijssel te verzoeken een hogere grenswaarde vast te stellen, als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder, ten behoeve van de bouw van een dubbel woonhuis op het perceel Nieuwe Almelosestraat 10 - 12 te Ootmarsum.

Het ontwerp van het verzoek met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 20 september 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk opmerkingen maken
ten aanzien van het ontwerp. Deze opmerkingen dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouder van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning c.q. meldingen bouwvoornemen zijn ingekomen.

* Hakselaar 36 in Denekamp: bouwen van een woonhuis;
* Bromeliastraat 3 in Denekamp: bouwen van een tuinhuisje;
* Brinkstraat 3 in Denekamp: bouwen van een tuinhuis;
* De IJsvogel 8 in Denekamp: bouwen van een fietsenhok;
* Hakselaar 60 in Denekamp: bouwen van een woonhuis met garage (helft van een dubbelblok);

* Hakselaar 58 in Denekamp: bouwen van een woonhuis met garage (helft van een dubbelblok);

* De Mors 69 in Oud Ootmarsum: bouw winstation;
* Gammelkerstraat 14 in Deurningen: bouw paardenstal;
* Jachthuis 9 in Ootmarsum: uitbreiden woning en garage;
* Kerkepad 29 in Tilligte: bouwen van een bijgebouw en
* Boschweg 11 in Rossum: verbouw woonboerderij t.b.v. inwoning.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende bouwvergunning en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor c.q. positief te reageren op de volgende bouwplannen:


* Kardinaal Alfrinkweg 22 in Weerselo: bouw berging (23-10-2002);
* Smienkweg 2 in Rossum: uitbreiden woning en inwoning (23-10-2002);
* Hakselaar 16 in Denekamp: bouwen van een woonhuis (23-10-2002) en
* Johanninksweg 95 in Denekamp: vernieuwen van bovenbouw van ligboxenstal (23-10-2002).

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen tegen deze besluiten bezwaren worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

SLOPEN

Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:


* Gammelkerstraat 14 in Deurningen: slopen gedeelte varkensstal.
Dit plan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor:


* Voskampsweg 5 in Denekamp: slopen dak van een ligboxenstal (23-10-2002).

Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze besluiten bezwaar worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.
De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluit

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo ligt vanaf 20 september 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* J.H., L.J. en A.C. Molendijk, Hoofdstraat 27-29 te Breklenkamp, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij, annex de opslag van mest, dieselolie en bestrijdingsmiddelen.

Bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kan door een ieder tot en met 18 oktober 2002 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Terinzagelegging besluit

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 20 september 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvragen om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* Maatschap Bruggink, Ottershagenweg 3 te Oud Ootmarsum voor het veranderen van een veehouderij.

Beroep tegen deze besluiten kan tot en met 1 november 2002 worden ingesteld door:


1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 1 november 2002 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging melding
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* Tegelhandel Johan Spenkelink, De Mors 63 te Ootmarsum: het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer.

* G.J.F. Kokkelink, Denekamperstraat 51 te Ootmarsum: Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer, wijzigen van de inrichting.
* Maatschap Brunnekreef, Monnikweg 6a te Saasveld: uitbreiding van de inrichting met een mestplaat volgens het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer.

* Slagerij F. Arens, Grotestraat 19 te Ootmarsum: veranderen van de inrichting volgens het Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijvens milieubeheer.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze melding kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

COLLECTEN en Kledinginzameling

Er is voor week 39 ,van 23 september tot en met 27 september 2002 geen collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.