EXPODIA BV

KindVak 2002, vakbeurs voor de totale kinderopvangsector

PERSBERICHT

KindVak 2002, Alle kennis, producten en diensten voor de gehele kinderopvangsector

Van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 september vindt in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch de achtste editie van de vakbeurs KindVak plaats. Een 200-tal bedrijven die actief zijn in de sector van de kinderopvang presenteren zich aan een verwacht aantal van 12.000 vakbezoekers; met name management, bestuur en leid(st)ers van kinderdagverblijven en centra voor buitenschoolse opvang, gastouders, gemeentelijke en provinciale overheden en leerkrachten uit de onderbouw van het basisonderwijs. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan startende ondernemers en buitenschoolse opvang.

De komende jaren zullen er ruim 1000 nieuwe kinderopvangcentra en 70.000 kindplaatsen bijkomen in Nederland. De omzet van de branche ontstijgt de grens van 2 miljard euro. Deze stormachtige ontwikkelingen hebben onder meer tot gevolg dat veel startende ondernemers zich op de markt melden. Op KindVak 2002 kunnen deze starters zich uitgebreid laten informeren over bouwen, investeren en ondernemen. Een cluster van stands met vertegenwoordigers van banken, (tijdelijke)accommodatie, architecten en adviesbureaus staan daar garant voor. Daarnaast zijn er enkele activiteiten speciaal voor ambitieuze ondernemers die werk willen maken van de kinderopvang.

Buitenschoolse opvang
Op KindVak 2002 kunnen vakbezoekers kennismaken met de belangrijkste aanbieders in de markt en zich uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten en ontwikkelingen in de sector. Zo zal KindVak ook de buitenschoolse opvang onder de aandacht brengen. Het KindVak theater zal dit jaar voor het eerst naast de vertrouwde peutervoorstellingen ook voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd aanbieden. Buiten dit is er dit jaar de zogenaamde BSO info-route. Beursbezoekers worden via deze route geleid langs stands die producten aanbieden die bij uitstek geschikt zijn voor gebruik bij naschoolse opvang.

Vertrouwd aanbod
Onderzoek heeft uitgewezen dat 93% van de bezoekers aan KindVak 2001 het aanbod gevarieerd en volledig vond. De bezoekers waardeerden de beurs met een 7.7. Voor de organisatie een reden om tijdens KindVak 2002 een aantal succesnummers opnieuw op te voeren. Het workshopprogramma is daar een voorbeeld van: bezoekers kunnen actief deelnemen aan 38 zeer uiteenlopende workshops. Het Jaarcongres Management Kinderopvang zal dit jaar dieper ingaan op de onderwerpen marktwerking, kwaliteit en toegankelijkheid. Ook het Boekenplein, waar uitgevers hun nieuwste kinderboeken presenteren, het KindVak theater en het Gastouderpad krijgen opnieuw een plaatsje op de beursvloer.

Gratis pendelbussen
KindVak 2002 is geopend van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 september, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt . 10,-. Meer informatie over KindVak 2002 op de website www.kindvak.nl. Bezoekadres: Brabanthallen, Diezekade 2, s-Hertogenbosch. Vanaf het Centraal station .s-Hertogenbosch (uitgang West) rijden gratis pendelbussen.