EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA), 19 september 2002

---

Op 19 september organiseert de EVD een voorlichtingsbijeenkomst over het Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA). Tijdens de bijeenkomst wordt uiteengezet welke bedrijven voor het MIGA in aanmerking komen en wat de procedures zijn.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 16 september 2002.

MIGA
Investeren in ontwikkelingslanden en opkomende markten kan riskant zijn. Het Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA), onderdeel van de Wereldbank Groep, biedt garanties aan ondernemingen die investeren in deze landen. Nederlandse bedrijven kunnen zich bij het MIGA indekken tegen transferrisico's, onteigeningsrisico's en contractbreuk als gevolg van oorlog en lokale onrusten.

Voorlichtingsbijeenkomst
De bijeenkomst geeft een antwoord op vragen zoals welke bedrijven voor het MIGA in aanmerking komen en wat de procedures zijn. De presentaties vinden plaats in het Engels. Deelnemers kunnen na afloop een individueel gesprek voeren met enkele van de sprekers (een overzicht met de sprekers vindt u in het programma).

Ondersteuning en begeleiding
De Private Sector Liaison Officer voor de Wereldbank Groep biedt u op individuele basis ondersteuning en begeleiding. De PSLO:
* Ondersteunt bij het zoeken naar concrete mogelijkheden.
* Bemiddelt bij het leggen van contacten met de projectverantwoordelijken bij de Wereldbank.
* Begeleidt bij het verkrijgen van financiering voor investeringsprojecten bij de International Finance Corporation (IFC).

* Biedt informatie over de mogelijkheden voor het afdekken van niet-commerciële risico's bij het Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA).

Voor een oriënterend gesprek of concrete begeleiding bij het verwerven van orders in bepaalde regio's en sectoren kunt u een afspraak maken met:

* Mike Timmermans
Tel. 070 - 778 83 30
E-mail: timmermans@evd.nl.

Voor aanvullende informatie over de PSLO verwijzen wij u door naar de PSLO-pagina op onze site.

Locatie en kosten
De voorlichtingsbijeenkomst en spreekdag wordt gehouden op het Kasteel Oud-Wassenaar te Wassenaar.
De kosten bedragen bedragen 75 euro per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur.
Annulering is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomst zakendoen met het MIGA, dan kunt u contact opnemen met:

* Menno Schrok
Tel: 070 - 778 84 15
E-mail: schrok@evd.nl

Wilt u algemene informatie over de Wereldbank dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanger van de Wereldbank:
* Gaby Hoof
Telefoon 070 - 778 86 78
E-mail: WB@info.evd.nl